L’estació de cables submarins de Sant Adrià, la primera de Catalunya

La primera estació internacional d’aterratge de cables submarins de Catalunya està a Sant Adrià del Besòs. La Barcelona Cable Landing Station (CLS) ja està preparada per acollir fins a 8 cables de fibra òptica submarina i properament es convertirà en un port digital de referència a la Mediterrània. L’arribada dels dos primers cables es produirà abans d’acabar l’any. S’espera que els 8 cables submarins internacionals aterrin a les instal·lacions en el propers 10 anys.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha afirmat que “en un món on la connectivitat és cada cop més determinant en tots els àmbits, aquest port de cables de fibra òptica submarina reforça el posicionament de Catalunya com a hub tecnològic i digital”. Per la seva banda, el Secretari General de Polítiques Digitals, David Ferrer, ha destacat: “Es calcula que el nou port digital pot generar un increment del PIB a Catalunya d’entre el 2 i el 4% en els propers quatre anys i seguir accelerant la creació d’ocupació del sector TIC fins a superar els 200.000 llocs de treball”.

L’Alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, ha volgut apuntar com l’estació d’aterratge serà un element clau pel desenvolupament del hub tecnològic del Besòs, ja que s’espera l’atracció d’empreses, com els centres de dades, vinculades a l’economia digital: “Sant Adrià valora positivament l’arribada de la infraestructura necessària per connectar cables internacionals de fibra òptica. És una oportunitat pel desenvolupament econòmic del polígon del Sot i per a tota la ciutat”.

La importància dels cables submarins

Per entendre què és una estació d’aterratge de cable submarí, podríem fer el símil amb un aeroport on els avions que aterren serien, en aquest cas, els cables de fibra òptica. Les dades que transporten els cables de fibra òptica s’envien des de l’estació  d’aterratge a diferents data centers (centres de dades).

La infraestructura ha suposat una inversió de 7 milions d’euros, capital aportat al 100% per AFR-IX telecom, empresa catalana que ha impulsat el projecte i que traslladarà la seva seu a l’edifici. El projecte global, amb les obres de canalització de la platja a l’estació, ascendeix a 10 milions d’euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure