La cooperativa de 5è de Primària de l’Escola Túrbula destina els guanys al càncer infantil

Els 1.088,94 euros obtinguts per la cooperativa creada aquest curs pels alumnes de deu anys de cinquè de Primària de l’Escola Túrbula de Sant Adrià dins del ‘Taller d’Emprenedoria’ s’han destinat íntegrament a la recerca sobre el càncer infantil que fa l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (VHIR).

Els doctors Josep Roma i Miguel Segura van ser-hi dijous de la setmana passada al centre per recollir el taló de 1.088,94 euros i explicar als alumnes, professors i pares dels alumnes tot el relacionat amb la investigació sobre el càncer davant la curiositat, en especial, dels mateixos nens.

El taller d’emprenedoria és un projecte en què col·laboren i assessoren el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià i la Diputació de Barcelona on alumnes de diferents instituts de la ciutat creen des de zero les seves empreses o cooperatives i destinen els ingressos que obtenen a ONG’s, institucions o fundacions.

Crear una cooperativa des de zero

Els nens de l’Escola Túrbula van escollir crear una cooperativa en lloc d’una empresa dedicada a la producció de treballs manuals com clauers, quadres, fustes decoratives, llibretes, testos… que van vendre el passat 31 de maig a la plaça de la Vila.

Els alumnes, coordinats per la professora Mari Carmen Rodríguez, han après durant el curs tot el procés que suposa la creació d’una cooperativa fins que finalment es ven el producte al client. Primer van decidir els càrrecs de la cooperativa i els productes que volien vendre. Com a tota empresa van haver de fer una inversió -8 euros cadascú dels 28 alumnes- per comprar materials i com tothom que ven al carrer van haver de demanar a l’Ajuntament l’autorització per ocupar la via pública.

Durant el curs van realitzar tallers sobre el màrqueting dels seus productes i com han d’estar col·locats perquè l’exposició als clients fos efectiva de cara a la compra. «Els alumnes els fa molta il·lusió tot aquest procés perquè han estat ells els que han creat la seva pròpia empresa», destaca la professora Rodríguez.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure