Xavi Miracle: “Aquesta temporada ha estat un punt d’inflexió pel Sant Gabriel”

02/06/2017 – Entrevistem al director esportiu del Sant Gabriel, Xavi Miracle, per fer balanç d’un curs esportiu brillant a nivell de futbol base.

 

Set campionats de lliga amb respectius ascensos, una permanència molt lluitada a la Divisió d’Honor Infantil i assolir la categoria de Divisió d’Honor Cadet. Aquest és el balanç que el Sant Gabriel pot fer d’una temporada excel·lent en termes esportius i que, per sort, encara no ha finalitzat. El director esportiu del club adrianenc, Xavi Miracle, analitza les claus que han dut l’entitat a fer un any tan positiu i ens parla del futur.

 

Què ha fet el club per assolir tants reptes esportius durant aquesta temporada?

 

Crec que no ha estat només el resultat d’una sola temporada. Ha estat una lluita de molts anys. Jo havia estat al Sant Gabriel en una etapa anterior, vaig marxar i aquesta temporada em vaig incorporar de nou. El club, a nivell de futbol onze, no era on li corresponia i entre tots estem aconseguint dur-lo allà on volem. Els jugadors i entrenadors han fet una feina increïble i al club també hem apostat per ells. La unió de tots és la gran clau, perquè a nivell d’instal·lació i de primer equip no ens podem comparar a altres entitats.

 

S’ha produït un canvi de mentalitat col·lectiva dins del club?

 

Sí, sens dubte. El primer que hem intentat aquesta temporada és que tothom sumi pel projecte, no només pel seu equip en concret. Crec que hem aconseguit generar un ambient de família i això ens ha fet la feina i la dedicació molt més fàcil. A tothom que ve al Sant Gabriel l’intentem contagiar amb aquest sentiment de pertànyer a un lloc especial.

 

Veu aquesta temporada com un punt d’inflexió? Com un punt de partida per impulsar el projecte del Santgra?

 

Sí. A nivell de futbol base, tant masculí com femení, hem aconseguit tornar al màxim nivell. A més, les plantilles que no són A també han assolit ascensos i això ens permetrà augmentar la competitivitat dels equips intermedis i que els jugadors arribin més preparats. Ara el repte del club és fer un pas endavant en el juvenil masculí. No tenir un primer equip amb el qual els joves se sentin identificats ens limita, però ens hem d’obligar a tenir l’A a Nacional i el B a Preferent.

 

Com valora el pas endavant que han realitzat alguns dels equips de primer any?

 

Doncs molt positivament. Com he comentat, això ens ajuda a traçar una línia de creixement dels jugadors més progressiva i sense grans diferències. El problema el tenim al juvenil masculí. Quan els jugadors de Divisió d’Honor o Preferent cadet acaben la seva etapa senten que estan a un nivell superior del que el club els pot oferir. Aquest any ens marxen 27 efectius, perquè és difícil que es quedin a jugar a Primera. La resta està tot correcte. Per un nen o nena del Sant Gabriel, la màxima aspiració ha de ser poder marxar a un gran com el Barça, l’Espanyol o la Damm. Si parlem d’un esglaó per sota, el Santgra és al nivell TOP a Catalunya.

 

Li espera un estiu llarg per refer aquest sector del futbol base masculí?

 

És la realitat que tenim i l’afrontem amb ganes. Haurem d’encertar en fitxatges, però estic segur que trobarem a persones que vulguin formar part d’un projecte ambiciós i que busca l’ascens. La temporada vinent tindrem dos juvenils i la idea és anar a totes.

 

Viuen limitats al Ruiz Casado?

 

Jo crec que el manteniment que s’ha fet no és el correcte. A nivell de gespa no hi ha res a dir, perquè la que tenim és ideal, però el Ruiz Casado no es pot equiparar amb les instal·lacions que tenen els clubs que ens fan competència. El CF Badalona, la Fundació Grama o el Sant Andreu tenen estadis i els jugadors poden gaudir d’unes millors condicions logístiques.

 

Encertar en la figura de l’entrenador és clau per compensar aquest dèficit i aconseguir seduir els jugadors?

 

Això és evident. Al final, els jugadors creuen molt més en el seu entrenador que en el club on juguen. El tècnic ha de tenir un sentiment de pertinença amb l’entitat i saber transmetre això al vestidor. Aquest component de pinya l’hem de cuidar i fer encara més fort. Segur que si ho aconseguim, podrem mantenir el nivell que tenim actualment.

 

Quin és el projecte del primer equip femení?

 

Per sort, en el futbol femení continuem tenint prestigi i bones categories. Ara bé, hem detectat que la resta de clubs de Catalunya s’han posat a treballar molt bé a nivell de femení. S’està apostant per aquest futbol i ara a nosaltres ens toca reciclar-nos positivament i aconseguir estar en la zona alta de la Segona Nacional.

 

Ens posarem les piles en la captació i mantindrem un bloc d’unes deu jugadores d’aquesta temporada. A nivell general, hem de caminar cap a la professionalització per oferir a les noies el màxim component competitiu possible. Com a novetat, incorporarem a una entrenadora pel Femení ‘B’ que exercirà el rol de coordinadora del futbol onze femení.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure