Veïns de Venus denuncien el Consorci de La Mina i reclamen 2,7 milions d’euros

01/09/2016 – Els veïns afectats reclamen per "la paràlisi del procés d’expropiació i enderroc” del seu bloc.

Un grup de 46 famílies de l’edifici Venus ha demandat el Consorci de La Mina “per la paràlisi del procés d’expropiació i enderroc” del seu bloc, el qual asseguren que “roman en estat ruïnós i insalubre”. Els demandants, representats pel Col•lectiu Ronda, reclamen al Consorci més de 2,7 milions d’euros pel retard en l’execució del pla aprovat el 2009, a raó de 10.000 euros per cadascun dels 6 anys de retard que acumula el projecte d’expropiació.

 

Des del Col•lectiu Ronda recorden que l’any 2009 el Consorci del barri va aprovar inicialment el projecte d’expropiació dels habitatges de l’edifici Venus i el reallotjament dels veïns. Amb aquell pla, apunten, l’administració els anunciava que l’edifici Venus seria expropiat i enderrocat, alhora que els garantia que serien reallotjats en un altre bloc. Posteriorment, però, expliquen que el Consorci va instar els veïns a pagar gairebé 40.000 euros per poder accedir als nous habitatges. Des d'aquell moment, existeix un conflicte obert i enquistat que encara a dia d'avui no troba el seu final. Els veïns recorden que segueixen residint a l’edifici Venus, que es troba, sostenen, en un estat “que atempta contra el dret a una vida digna i a la pròpia salut”.

 

Canvi de postura de la Generalitat

 

El 2014, la Generalitat va anunciar la intenció de rehabilitar de forma integral l'edifici atesa la impossibilitat d'enderrocar-lo. El nou plantejament va aixecar un fort malestar en el barri, que es va veure en part mitigat fa uns mesos, quan el nou govern català va rectificar novament i va assegurar que exploraria totes les vies possibles per tirar avall l'edifici de La Mina.

 

A banda de les indemnitzacions, els afectats insten l’administració a “aplicar als veïns de La Mina el mateix criteri que fa servir per resoldre conflictes similars a altres districtes menys estigmatitzats per la misèria i la marginalitat”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure