Mario Lousame: “Necessitarem saber gestionar els mals moments”

31/08/2016 – L’entrenador de la UBSA reconeix que el complicat inici de temporada que ha d’afrontar el seu equip el pot desestabilitzar.

 

En només un mes, la UBSA debutarà de forma oficial a la Lliga EBA, privilegi que el bloc adrianenc es va guanyar gràcies a una campanya 2015-2016 per recordar. Els vermells serien la gran revelació de la Copa Catalunya, assolint un ascens màgic que els ha situat davant reptes majúsculs: consolidar-se en un context desconegut.

 

“Espero que la dinàmica sigui bona. Tenim l’avantatge del recorregut traçat la temporada passada. M’agradaria que les noves incorporacions es contagiïn de la bona línia i del bon ambient que ja hi ha dins de bloc. Aquest pot ser un dels nostres punts forts”, desitjava Mario Lousame en la conversa mantinguda amb aquest diari durant una de les sessions d’entrenament executades per la UBSA a la Zona Esportiva la Mina.

 

La formació de Sant Adrià s’estrenarà a EBA visitant l’Igualada i una setmana després rebrà el Pardinyes al Ricard. Aquest serà el pròleg d’un difícil calendari inicial a afrontar.

 

“Haurem d’encarar un inici de lliga amb un calendari molt complicat. Això ens pot limitar una mica a nivell motivacional. Quan estrenes categoria, si comences malament pot semblar que tot l’any serà desastrós”, valorava Mario Lousame.

 

Segons el tècnic, la plantilla de la UBSA necessitarà “saber gestionar els mals moments”, factor en el qual hi tindrà un gran pes específic “el bon grup humà” que hi ha dins de l’equip.

 

En relació als objectius de la temporada, aquests passen per mantenir la plaça d’EBA. “L’objectiu és salvar la categoria, tot i que tinc clar que els inicis seran difícils. Fins i tot més durs del que pensem”, advertia Mario Lousame.

 

El valor afegit dels nouvinguts

 

Amb les arribades de jugadors com Francesc Pascal, Diego Rodríguez i Alberto Reyes, la UBSA ha guanyat presència i saber estar sobre el parquet. “Hem buscat afegir experiència dins de l’equip. Pascal, Diego i Reyes són tres jugadors amb molta trajectòria dins del món del bàsquet. A nosaltres això ens feia falta, perquè ja teníem a molta gent jove i talentosa”, celebrava Lousame.

 

Segons el preparador vermell, “els fitxatges li aniran bé a l’equip per augmentar el rendiment en els moments calents dels partits”. A EBA, categoria amb molts jugadors veterans “i amb taules”, qualsevol club necessita “tenir a gent amb trajectòria”.

 

Lousame detallava pel Diari de Sant Adrià què ha volgut incorporar a la seva plantilla amb les altes que ha lligat. “L’aposta del club ha estat fitxar a bons jugadors de Copa Catalunya i no mals jugadors d’EBA. Diego Rodríguez ens aportarà molt en la direcció; Pascal és un competidor nat i ho farà bé allà on jugui i Reyes és una assegurança en la pintura”, declarava.

 

Les cares noves, però, no modificaran l’estil fresc i atractiu que la UBSA va exhibir el curs anterior. Això sí; caldrà jugar amb més intensitat. “Continuem tenint força equilibri entre la línia exterior i la interior. La filosofia de joc seguirà sent la mateixa, tot i que ja hem vist que a EBA costa molt més anotar. El llistó físic és més elevat i els jugadors això ho han de veure. Si tots fan un pas més en els contactes, la qualitat sortirà sola”, apuntava Mario Lousame.

 

Pel tècnic, aquest any la UBSA ha de saber explotar el gran estat de forma amb el qual l’equip va acabar la lliga anterior. “Tenim una arma que la resta d’equips no tenen. Comencem la lliga amb la millor dinàmica de la categoria. Venim de guanyar-ho tot i es podria dir que ara mateix som la plantilla més en forma”, destacava en aquest àmbit. En un mes, el bloc vermell s’ha de preparar a fons per demostrar que es mereix ser protagonista en una categoria nova. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,606SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure