Un dels primers lectors de matrícules de cotxes contaminants ja està instal·lat a Sant Adrià

20/02/2018 – L'AMB està desplegant aquesta tecnologia que permetrà controlar i sancionar els cotxes sense etiqueta ambiental que entrin a la Zona de Baixes Emissions.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va avançar fa uns dies que una de les novetats d'aquest 2018 en matèria de mobilitat serà la implantació d'una xarxa de càmeres que controlarà la circulació de cotxes dins la denominada Zona de Baixes Emissions de l'entorn de la capital catalana.

 

Aquesta tecnologia disposarà d'un lector de matrícules que determinarà si els vehicles disposen d'etiqueta ambiental per poder circular a l'àrea interior de les rondes els dies d'episodis de contaminació. En cas que estiguin circulant de forma indeguda, el sistema tramitarà les corresponents multes de 100 euros de forma automàtica.

 

Durant aquest primer trimestre d'any, s'estan realitzant proves pilot del nou control automàtic, així com determinant els emplaçaments en els quals hi han d'anar, aquestes càmeres. L'estudi del desplegament s'està fent de forma conjunta amb Barcelona i amb la resta d'ajuntaments que es troben dins la ZBE, com és el cas de Sant Adrià.

 

De fet, segons fonts de l'AMB, el municipi de Sant Adrià ja compta, de moment, amb un d'aquests lectors de matrícules, que ja ha estat instal·lat a la sortida 26 de la Ronda Litoral, en sentit Llobregat; és a dir, a la sortida que correspon al barri de la Mina i del Port Fòrum. No obstant, encara no ha entrat en funcionament.

 

Des de l’AMB es recorda que des de l’1 de desembre del 2017,en situació d’episodi de contaminació, no poden circular, de 7-20h, en dies laborables, els turismes que no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT. A partir de 1 de gener del 2020, aquestes condicions seran permanents, de dilluns a divendres, de 7-20h, i s’estendran a la resta de vehicles.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure