Sant Adrià, protagonista d’un dels discs d’un mite del rock: David Crosby

Fundador de The Byrds i de la banda Crosby, Stills, Nash and Young, Crosby estat una de les figures més influents del rock dels anys 60 i 70

David Crosby va néixer a Los Angeles el 1941, fill del cineasta Floyd Crosby. A la infància va començar la seva carrera musical amb el seu germà, i més tard, com a professional, al costat del cantant Roger Mc Guinn. El 1964, Crosby i McGuinn van formar The Byrds amb els músics Gene Clark i Chris Hillman. El grup va tenir gran èxit amb la seva versió de «Mr. Tambourine Man» de Bob Dylan.

El llegendari cantant de rock nord-americà David Crosby va morir el passat gener als 81 anys. Compositor i guitarrista, Crosby és una de les figures més influents del rock dels anys 60 i 70.

Va ser el fundador de la banda The Byrds, i més tard, a finals dels 60 va crear amb tres companys la Crosby, Stills, Nash & Young, que marcaria la contracultura als Estats Units de la dècada següent.

Fa 8 mesos, l’artista havia anunciat que es retirava dels escenaris, però encara tenia en marxa diversos projectes. Va editar el seu últim disc el 2021. Curiosament, Sant Adrià de Besòs és protagonista d’un dels seus discs. El ‘Tracks in the Dust’, editat el 2014, conté una fotografía de Sant Adrià on es veuen les vies del tren i la incineradora del Besòs. La paraula track es pot traduir com a cançó, pista o camí i dust significa pols o brutícia. La imatge de les vies del tren i la incineradora casa amb aquest títol.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure