Sant Adrià instal·la nius artificials per impulsar la proliferació de ratpenats

24/05/2017 – Des del passat mes d'abril s'han col·locat nius artificials a diversos indrets del municipi; se n'instal·laran més d'una quinzena.

L’Ajuntament, en coordinació amb el Consorci del Besòs, ha posat en marxa un projecte d’instal·lació de nius artificials. El passat mes d’abril, l’alumnat de P4, P5 i primer de l’Escola Catalunya va participar en la primera activitat del projecte, que va consistir en la col·locació de dues caixes niu per a ratpenats als arbres del pati. També aquest passat 20 de maig, amb la participació del grup Barnabites i Gadgetosplai.

 

Aquesta és la primera penjada de nius per a aquesta espècie que es fa a la ciutat. Al llarg de 2017 se n'instal·laran 15 més en diferents indrets de la ciutat com ara als arbres, sota els ponts, a la llera del riu o al Museu de la Història i la Immigració. Els propers nius es col·locaran el 19 de novembre, en el marc de les activitats que es fan a la jugatecambiental del parc del Litoral.

 

Els forats de ventilació de sostres i terrats, les mitgeres amb forats, els ampits de les façanes dels nostres habitatges són espais on cria una gran varietat d'espècies animals, moltes de les quals estan protegides legalment i es consideren útils perquè, en general, són grans consumidores d'insectes. Entre aquestes espècies cal destacar els esmentats ratpenats i d’altres com l'oreneta cuablanca, el falciot negre, el ballester o el dragó rosat.

 

La instal·lació de nius artificials pot compensar la pèrdua d'estructures adequades perquè aquests animals facin niu. És el cas de la masia de Can Rigalt, on, un cop es rehabiliti, s'instal·laran prop d'una vintena de nius artificials per a falciots negres. Fins que no comencin les obres, s'hi han col·locat nius provisionals per veure si són ben acceptats i, posteriorment, fer els definitius.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure