Nova opció de pensió per a les mestresses de casa: import i requisits

Poden accedir a una pensió de gairebé 6.000 euros tot i no haver cotitzat, gràcies a la prestació no contributiva de jubilació íntegra

Gràcies al Reial decret llei 16/2022, establert per a la millora de les condicions de treball i de Seguretat Social de les persones treballadores al servei de la llar, les mestresses de casa poden accedir a cobrar una pensió d’almenys 5.815 euros aquest 2023.

Amb la revaloració aprovada pel Govern als Pressupostos Generals de l’Estat 2023, la quantia mínima de la pensió no contributiva de jubilació íntegra puja als 484,61 euros al mes, mentre que la pensió no contributiva de jubilació mínima (del 25%) passa a ser de 131,44 euros al mes.

Requisits per optar-hi

Les mestresses de casa que no hagin pogut cotitzar els anys requerits per la Seguretat Social podran accedir a la pensió no contributiva, amb la qual no s’exigeix un període mínim de cotització.

Tot i que aquesta pensió està destinada a persones que es troben en una situació de necessitat i no tenen recursos suficients per a la seva subsistència, sí que cal complir amb un seguit de requisits: l’edat mínima per demanar una pensió no contributiva és de 65 anys o més i va principalment destinada a aquelles persones que no tenen ingressos suficients per subsistir.

Entre ells, també cal no tenir dret a una pensió contributiva, per no haver cotitzat el període mínim, i tenir uns ingressos personals, en el còmput anual per al 2023, inferiors a 6.784,54 euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure