Nadal: què es podrà fer i què no amb les noves restriccions anticovid

0
151

Tornen les restriccions contra el coronavirus a Catalunya, davant l’expansió de la variant òmicron. El govern de la Generalitat vol tornar a aplicar mesures per intentar frenar la mala situació epidemiològica, ja que els contagis han crescut de manera alarmant, tot i que en la majoria dels casos es tracti de casos positius no greus. El govern presentarà dimecres una resolució que es presentarà al TSJC perquè validi les mesures. Si són validades, entrarien en vigor la nit de dijous a divendres.

Toc de queda

La Generalitat treballa per tornar a aplicar el toc de queda. La voluntat és aplicar-lo d’1 a 6 de la matinada, inicialment per 15 dies.

Oci nocturn tancat

Després de reobrir el passat 7 d’octubre, amb el passaport Covid i la mascareta com a elements obligatoris, l’oci nocturn ha de tancar novament.

Bars i restaurants

Es tornarà al 50% de l’aforament als interiors de bars i restaurants. En el cas de l’exterior, l’aforament no es toca i es mantindrà al 100% a les terrasses.

Esport i cultura

Els aforaments també es restringeixen als comerços, als gimnasos i a la cultura i passaran a ser del 70%. A l’octubre van desaparèixer les restriccions d’aforament als recintes esportius tancats, i l’ocupació va passar a ser del 100%, per exemple en pavellons o gimnasos.

10 persones a les trobades

Es tornaran a limitar les trobades, com a màxim, a 10 persones.