Municipis metropolitans rebran finançament per combatre la pobresa

Els 20 projectes rebran una inversió de gairebé 10 milions d’euros

Catorze municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) rebran finançament en els propers dos anys en el marc del Programa integral de barris per a la millora de les rendes de l’AMB. Els municipis són Badalona, Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Gramenet.

L’objectiu del Programa és incrementar l’equitat territorial, combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col·lectius més vulnerables en diversos barris de la metròpolis de Barcelona. El Programa s’articula en forma de concessió de subvencions, destinades als ajuntaments metropolitans, per eliminar desequilibris i possibilitar un nivell de vida digne i una convivència harmoniosa als barris més vulnerables.

En aquesta primera convocatòria, que estava oberta a tots els municipis que formen part de l’AMB excepte Barcelona, 14 ajuntaments metropolitans van presentar 20 projectes, i el conjunt de sol·licituds va cobrir la totalitat de la dotació econòmica aprovada per al període 2022-2024, de 9,8 milions d’euros.

Més d’1 milió per Sant Adrià i Santa Coloma

Sant Adrià del Besòs va presentar dos projectes: oportunitats educatives al barri de la Mina, sobre donar atenció a joves que han abandonat l’itinerari formatiu o laboral, i Ciutat curosa amb l’espai i les persones, que vol implementar agents cívics nocturns i centrar-se en la detecció del sensellarisme. El percentatge de subvenció de l’AMB serà del 76,52% i del 80% respectivament, superant els 600.000 euros.

Santa Coloma va presentar el projecte anomenat Espai d’oportunitats, que rebrà un 79,94% de finançament, amb una inversió per part d’AMB de 892.5000 euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure