Les obres del mercat i del seu entorn ultimen detalls amb el nou plec en negociacions

02/09/2015 – A l'entorn del nou equipament només resta instal·lar el mobiliari públic i els budells del nou mercat està tot pràcticament enllestit; aquesta setmana s'ha iniciat les reunions per acabar de concretar el nou plec de condicions per adjudicar les parades.

Aquesta setmana, el projecte del nou mercat municipal fa un pas endavant amb la finalització de les obres dels carrers que l’envolten. Els veïns recuperaran l’avinguda de Catalunya i el carrer de Josep Royo, que estrenaran asfaltat, però sobretot guanyaran una nova plaça del Mercat. Els treballs als budells de l’edifici ja estan pràcticament enllestits i només resten els darrers detalls.

 

La plaça és l’entrada a l’edifici del nou mercat i ha estat concebuda com un espai de continuïtat de l’activitat comercial. El disseny auster vol cedir el protagonisme als veïns i les veïnes, per tal de fer d’aquest indret un punt de trobada ciutadana en ple centre de Sant Adrià. Està previst també que aquest espai aculli fires i esdeveniments que complementin i dinamitzin l’activitat del mercat, com la primera Fira d'Artesania i Alimentació Festa Major Sant Adrià de Besòs, que se celebrarà aquest cap de setmana. La plaça té només un carril per a vehicles, compartit amb els vianants, que comunica el carrer de Bogatell amb l’avinguda de Catalunya. De moment, però, i no abans que s’instal·li el mobiliari urbà, no s’obrirà al trànsit.

 

Totes aquestes actuacions se sumen a la d’adequació del carrer de Bogatell, al tram comprès entre els carrers de Josep Royo i la plaça del Mercat, que es va enllestir el passat mes de juliol. Aquesta  remodelació està previst que continuï, a principis de l’any 2016, des de Josep Royo fins a l’avinguda de Pi i Margall, per tal d’uniformitzar tot el carrer. Les actuacions que inclou, entre d’altres, són l’ampliació de les voreres, enllumenat i arbrat nous, renovació del clavegueram, ordenació de l’espai amb aparcament només a un costat i contenidors soterrats en un sol punt.

 

Comença el diàleg sobre el nou plec de condicions

 

També aquesta setmana han començat les trobades per consensuar i acabar de perfilar el nou plec de condicions per adjudicar les parades del nou mercat. Recordem que, al mes de maig, els actuals concessionaris van renunciar en bloc als seus establiments com a forma de protesta per la inversió inicial que havien de fer abans d’accedir a les noves instal·lacions. En conseqüència, la projecció del nou mercat quedava buida i l’Ajuntament va accedir a acceptar les renúncies i reiniciar el procés d’adjudicació amb millores i flexibilització del preu d’entrada. El govern ha elaborat l’esborrany del nou plec durant aquesta estiu i ara començarà a perfilar-ho amb la resta de grups municipals i els venedors. Per això mateix, el nou mercat no obrirà aquesta mateixa setmana, com estava previst, i és que Mercadona també va confirmar que no obriria fins l’entrada dels paradistes. La intenció de l’Ajuntament és que les instal·lacions puguin obrir abans de Nadal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure