L’AMB inicia l’esporga dels 17 til·lers de la Rambleta

 

Després de que l’Ajuntament de Sant Adrià confirmara la setmana passada la troballa de restes d’escòria al passeig de la Rambleta, es defineix el futur de l’única filera d’arbrat (til·lers) no afectada per la contaminació al subsol.

L’AMB va iniciar fa uns dies els treballs d’esporga d'aquests 17 exemplars que pròximament es trasplantaran a la carretera de la Catalana, a la parcel·la del costat del tanatori Litoral.L’objectiu es començar quant abans els treballs de neteja de l’escòria trobada al passeig i poder reprendre les obres de remodelació del mateix.

Les altres 3 fileres d’arbrat, les tres més properes al riu, serien les més afectades (incloses algunes de les palmeres trasplantades) no sent possible el trasplantament dels mateixos a altres espais degut a que el seu nivell de contaminació provocaria la contaminació dels terrenys destinataris.

Antecedents:

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va conèixer la setmana passada el resultat del mostreig de terreny efectuat sota les obres del passeig de la Rambleta. Els tècnics arriben a la conclusió de que dites restes contaminants trobades no suposen perill (ni per a la salut pública ni per al transcurs d’esdeveniments allí celebrats) però cal fer la gestió (eliminació i tractament) d’aquesta porció de subsòl ‘per garantir la qualitat ambiental’, segons el que estableix el marc legal.

L’estudi històric determina que allà no ha hagut mai cap activitat industrial, per tant, l’origen d’aquest abocament d’escòries potser fora humà, cosa habitual a les pràctiques d’aquells anys per reomplir terrenys i per generar subbases dels paviments. Avui en dia ja no estan permeses aquestes actuacions.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure