L’AMB incorporarà una línia de tractament de residus orgànics a la planta de Sant Adrià

La millora de les instal·lacions permetrà tractar 50.000 tones més de residus l’any dins de la planta. S’invertiran quasi 10 milions

La renovació, que es finançarà amb fons Next Generation i de la Generalitat, té un pressupost de gairebé 10 milions d’euros, i es durà a terme entre el 2023 i el 2024. L’actuació segueix la planificació del PREMET25, que preveu un augment de la recollida separada dels residus orgànics, així com un descens de la fracció resta. L’especialització de la planta permetrà generar més recursos, com ara biogàs, biofertilitzants i esmenes orgàniques, i s’acosta als principis de l’economia circular.

Concretament, es durà a terme una reconversió de l’Ecoparc (que està integrat dins de la Planta Integral de Valorització de Residus PIVR-TMB) per tal d’incorporar-hi una nova línia de tractament de fracció orgànica recollida separadament, amb una capacitat per tractar 50.000 tones anuals. Aquesta actuació busca donar resposta al creixement previst de la recollida separada dels bioresidus a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La nova línia serà totalment operativa i independent de l’actual línia de tractament de fracció resta (els residus municipals que no s’han recollit selectivament). Tot i la seva importància estratègica, aquesta ampliació no suposarà un augment de la capacitat de tractament de residus autoritzada per a aquesta instal·lació, ni la prolongació de la seva vida útil.

D’acord amb el projecte desenvolupat per l’AMB i una enginyeria externa, s’ha calculat un pressupost per a les inversions de la reconversió amb un import total de 9.978.315,32 € IVA inclòs. Es preveu iniciar les obres de reconversió a finals de l’any 2023 i que tinguin una durada de 15 mesos.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure