La policia augmenta el control sobre els bars més problemàtics de la ciutat

13/05/2014 – L'Ajuntament posa la lupa sobre cinc establiments que "alteren el descans del veïnat"; un d'ells, el bar Ars Amantis, ja ha vist reduït el seu horari d'obertura.

Per tal de donar resposta a la demanda dels veïns i veïnes, el govern local va impulsar fa uns mesos un pla especial d’actuació sobre cinc bars del municipi, que amb la seva activitat alteren sovint la convivència i el descans del veïnat. Els principals problemes que generen aquests establiments, segons l’Ajuntament són un grau de soroll excessiu, l’incompliment d’horaris i problemes de seguretat.

 

Gràcies a un major control policial sobre aquests cinc establiments, s’han pogut obtenir les proves per obrir els corresponents expedients sancionadors que acabaran properament amb la clausura del negoci o la reducció horària de l’activitat.

 

L’actuació ha començat ja a donar resultats i fa uns dies es va tancar un dels cinc expedients amb la notificació als propietaris del bar Ars Amantis, ubicat al carrer Onze de Setembre, de la reducció horària de la seva activitat de dilluns a diumenge fins a les 00:30 h (la normativa permet que els bars obrin fins a les 2.30 h de dilluns a dijous, i fins a les 3 h divendres, dissabtes i vigílies de festius).

 

A banda d’aquest pla especial, l’Ajuntament desenvolupa inspeccions periòdiques sobre els bars i establiments d’oci per assegurar-se que compleixen les ordenances. Aquest 2014 l’Ajuntament té oberts 10 expedients sancionadors per diferents causes (infraccions relacionades amb les terrasses, sorolls, incompliment d’horaris,  exercici de l’activitat sense llicència, etc.) que seran objecte, en la major part dels casos, de multes que van dels 600 € als 20.000 €. L’any 2013 l’Ajuntament va sancionar una seixantena d’establiments de la ciutat.

 

Una de les prioritats de l’equip de govern és garantir la convivència i el benestar veïnal i afavorir un bon ús de l’activitat comercial i d’oci, per això diferents regidories estan treballant conjuntament impulsant diverses accions amb aquest objectiu comú. En aquesta línia, fa uns mesos es va posar en marxa el Pla especial de regulació d'usos per a la dinamització comercial, al voltant de l’eix comercial de la ciutat (del qual el carrer Onze de Setembre en forma part, prohibint l’activitat de bars musicals, locals d’espectacles i activitats anàlogues). També s’ha aprovat una moratòria, en tota la zona limítrof amb Artigues, que impedeix la concessió de llicències per activitat de bars i similars. A més a més, les regidories de barri treballen amb les associacions de veïns i veïnes per impulsar accions que fomentin el civisme i la bona convivència. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure