ICV recorda els 60 morts a Sant Adrià causats pels bombardejos feixistes de 1938

13/05/2014 – Jose Luis Muñoz, en nom d'Iniciativa per Catalunya Verds de Sant Adrià de Besòs s'ha fotografiat amb una placa commemorativa per a formar part del projecte internacional EN MEMÒRIA de l'artista escocesa Christine Jones.

Durant la Guerra Civil, entre el 13 de febrer de 1937 i el 24 de gener de 1939, Catalunya va patir milers d’atacs de part de les aviacions italiana, alemanya i franquista. Més de 140 poblacions catalanes foren bombardejades al llarg de la Guerra Civil. A banda Barcelona, foren especialment sagnants els bombardejos que patiren ciutats com Sant Adrià de Besòs, Lleida, Granollers o Figueres.

Un d'aquest episodis va produir-se tal dia com ahir fa 76 anys, el 12 de maig de 1938. Els bombardejos sobre la població civil de Sant Adrià i la central tèrmica provocaren 60 morts.

En record d'aquest dia, Jose Luis Muñoz, en nom d'Iniciativa per Catalunya Verds de Sant Adrià de Besòs s'ha fotografiat amb una placa commemorativa per a formar part del projecte internacional EN MEMÒRIA de l'artista escocesa Christine Jones. Un projecte en memòria de qui va lluitar a Espanya “defensant els ideals de justícia i llibertat contra el franquisme durant la guerra civil i la dictadura”. La placa va començar el seu viatge a Escòcia i continua de forma indefinida a l'Estat Espanyol des del 24 d'octubre 2013. En el següent enllaç es poden veure totes les fotografies dels participants en el projecte: http://enmemoria2013.tumblr.com/

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure