Joan Llandrich: “El pressupost del primer equip serà de 150.000 euros”

26/05/2014 – L’ex directiu i actual mecenes del Sant Gabriel parla de l’actualitat i del futur del primer equip femení adrianenc, que ha decidit competir un any més a Primera Divisió.

 

Quina valoració fa Joan Llandrich de la temporada del Sant Gabriel?

 

S’ha de valorar la temporada del primer equip i de les categories inferiors. Dels deu equips femenins del club, cinc han guanyat la lliga i encara tenim la possibilitat de ser campions de Catalunya amb l’Aleví, que fa tres anys seguits que ho aconsegueix. La posició del primer equip ha estat regular. Hem quedat novenes i potser hauríem pogut ser vuitenes o setenes, però bé ja estic content. Sobretot amb els equips de la base estic molt satisfet. El filial ha quedat sisè a Segona. En general estic content.

 

Quina és la idea que tens pel primer equip de cara a l’any vinent?

 

Doncs mira hem estat a punt de plegar, perquè l’aspecte econòmic és difícil. Jo pensava que quan vam pujar a Primera Divisió trobaríem patrocinadors i suport. Però no ha estat així. Ara ens han concedit una subvenció de 3.000 de la Conselleria d’Esports, que no és res. És un desplaçament. La Federació només ens paga l’avió per anar a Mallorca per jugar contra el Collerense i l’Ajuntament tampoc pot aportar res. A més, les despeses que hem de pagar pel manteniment del camp són de 60.000 euros l’any.

 

Amb aquesta situació arriba un moment que et planteges plegar. Les empreses de Sant Adrià, que tota la vida al Sant Gabriel l’han ajudat, doncs ara no poden. Aquest any ens vam plantejar eliminar el primer equip perquè hi vam invertir 400.000 euros. És impossible mantenir aquest ritme. Al final, hem decidit seguir un any més, i ens posarem seriosos en el tema de buscar patrocinadors. Reduirem al màxim totes les despeses. Per exemple teníem a set jugadores de fora de Barcelona en cinc pisos llogats. Tot això ho hem eliminat i els entrenadors els hem eliminat.

 

Qui serà l’entrenador del primer equip per la temporada vinent?

 

Doncs serà el Toni Camacho, un ex jugador del Sant Gabriel que ja va ser l’entrenador del filial fa uns anys. Ara ha fet el curs nacional i crec que és una bona opció. Jo el veig capacitat.

 

Quines jugadores marxaran i quines es quedaran?

 

Mira, conservarem un pis de lloguer on hi haurà tres jugadores. L’Helena Serrano, que és d’Eivissa i està estudiant a Barcelona, la Gemma Pla, que és de la Seu d’Urgell, i la Marta Liria, que és de Tarragona. Elles tres es quedaran, i també Maria Estella. Amb la Bel Calero estem amb dubtes, perquè ella és de Mallorca i no sap si marxarà o es quedarà. Amb les altres no hem pogut arribar a cap acord, perquè algunes cobraven 700 o 800 euros i és impossible mantenir-ho. El màxim que pagarem seran 400 euros i les que vinguin del filial doncs uns 200 o 300.

 

Del filial estem intentant que sobretot la portera Brigida Llevat i Paola Soldevila es quedin. Soldevila és internacional sub19 i farem el màxim possible per retenir-la, però encara no ho tenim lligat. La idea és que puguin sis o set jugadores del filial al primer equip. El més important és fer una campanya per aconseguir patrocinadors, tant amb anuncis al camp com amb empreses que es vulguin anunciar a les samarretes.

 

Quin serà l’objectiu de la primera plantilla, doncs?

 

Seguirà sent quedar entre les vuit primeres. Estic convençut que si es treballa bé es pot aconseguir. El pressupost es reduirà de 400.000 a 150.000 euros, de moment. Partim de la base que volem viatjar correctament. Si hem d’anar amb AVE, ho farem, o si hem d’anar amb avió també. La clau és tenir il·lusió. L’equip serà més jove que l’any passat, i aquest any tampoc tindrem la mateixa pressió que quan ens gastàvem quasi mig milió d’euros. La temporada passada va ser quasi un desastre, perquè hauríem hagut d’estar entre els quatre primers. Les coses han sortit malament. La temporada vinent si quedem vuitenes, doncs vuitenes, i si baixem, doncs baixarem.

 

Com a club us sentiu una mica sols? Sense ajuda de l’Ajuntament i la ciutat?

 

Home, comprenem que la situació de l’Ajuntament és complicada. Però és increïble que jugar al camp municipal ens costi 60.000 euros per temporada. Nosaltres no tenim la concessió, sinó l’empresa que gestiona el pavelló Marina-Besòs. El camp no l’utilitzen i ens l’han cedit a nosaltres. Entre el conserge, l’aigua, la llum, etcètera, el camp ens costa molts diners. La llum per exemple, si és d’Endesa, ens l’hauria de regalar. Ells estan aquí a Sant Adrià contaminant.

 

Crec que l’Ajuntament aquí sí que podria fer una gestió i ajudar-nos en aquest sentit. Per altra banda, la RFEF ha de tenir la capacitat de buscar un patrocinador principal per la lliga femenina que cada any pugui donar a cada club uns diners, almenys per pagar-nos els viatges.

 

Pensa que nosaltres hem de lluitar contra clubs com el FC Barcelona, l’Espanyol, l’Athletic de Bilbao, etcètera, que tenen un escut i una massa social enorme. Quan penso en tot això m’entren ganes de plegar, però després veig que tenim deu equips de futbol femení i que les nenes petites no tenen culpa de res. Elles paguen unes quotes per fer front a les seves pròpies despeses. Totes tenen il·lusió per jugar a Primera.

 

Pel que fa al la cerca de patrocinadors, en quin punt es troba el Sant Gabriel?

 

Buscarem a persones que hi entenguin en temes de màrqueting per mirar de tenir tot el camp ple d’anuncis. Encara no hem decidit qui ho farà.

 

Quin és el futur del Sant Gabriel?

 

Doncs, si la cosa no canvia no podrem jugar a Primera Divisió. A més, el nostre problema són el Barça i l’Espanyol, que venen a buscar jugadores a les nostres categories inferiors i al primer equip. Arriba un moment que et canses, tot i que comprenc que la situació econòmica general és molt complicata. Abans qualsevol botiga de la ciutat et posava un anunci. Ara quasi ni poden obrir la persiana cada matí.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure