Luismi li dóna la permanència a la Catalana (2-1)

26/05/2014 – Els adrianencs aconsegueixen remuntar contra el Turó de la Peira gràcies a dos gols del davanter i confirmen la seva salvació a una jornada pel final de la lliga.

El Turó aterrava a Sant Adrià del Besòs obligat a guanyar si volia mantenir-se a la categoria, ja que un empat l’obligava a esperar un mal resultat de la Catalana en la darrera jornada de lliga.

Els de Nou Barris van sortir a totes, i després d’uns primers 20 minuts sense massa joc, van avisar per primera vegada. Naca va engaltar una potent rematada que Edgar va poder refusar, i el rebot va caure als peus d’Omar, el qual va xutar al pal (24’).

Els nervis es podien palpar sobre la gespa del camp de la Trajana, i Alberto Morales, tècnic local, era amonestat amb targeta groga. Tot seguit, Omar compensaria el seu error inicial, marcant el primer gol del partit a favor del Turó (26’), després d’una bonica associació amb Naca.

Lluny de desfer-se, la Catalana oferiria la seva rèplica en pocs instants, ja que Luismi aprofitava una bona centrada de Javi Esteve per empatar el duel, només un minut després del 0 a 1 del Turó (27’).

Abans del descans Víctor es plantava en una bona situació de xut a l’àrea de la Catalana però no encertava en rematar entre els tres pals (40’). Els adrianencs havien fet el més difícil: recuperar-se d’un ensurt inicial realment perillós.

Amb tot el segon temps per davant, els groc-i-negres tindrien aquell punt de sort que els havia faltat durant jornades anteriors, ja que el Turó disposaria d’algunes ocasions clares.

Primer, Luismi obligava a Iván Cortés a fer una aturada de mèrit (53’), i a continuació Pierre es plantava sol contra un Edgar que aguantava fins a l’últim moment i evitava donar espai al migcampista del Turó de la Peira per rematar amb comoditat (66’).

Els visitants estaven perdonant, i a partir d’aleshores la Catalana es començaria a carregar de targetes i Alexander seria expulsat a uns 15 minuts per la conclusió (74’).

Ni jugant contra deu, el Turó de la Peira seria capaç de generar massa perill durant el tram final del duel. Finalment, una centrada mil·limètrica de Paquito ben llegida per Luismi li donava el gol del triomf i de la salvació a la Catalana (80’).

Per part del Turó, Nemo també acabaria sent expulsat amb vermella directa (89’). Amb el xiulet final, l’alegria dels jugadors de la Catalana contrastava amb la tristesa d’un Turó que ha estat massa irregular durant tot l’any.

Luismi, que en sis partits jugats aquesta temporada ha marcat set gols, tanca la lliga sent l’autèntic artífex de la permanència. Les dianes del davanter adrianenc han servit per sumar 12 dels darrers 15 punts en joc.

La Catalana és dotzena amb 38 punts, a vuit del descens directe i a cinc del catorzè lloc que ocupa el Turó de la Peira, amb 34 punts. L’equip d’Alberto Morales ha superat una temporada plena de problemes de lesions i competirà un any més a Segona Catalana després de pujar de categoria l’any passat.