Sant Adrià recolza els treballadors de Schott Ibèrica contra el tancament de la planta local

27/05/2014 – Tots els grups polítics del ple municipal presenten una moció per recolzar la plantilla de la fàbrica adrianenca, que pretén tancar aquest estiu.

Els grups municipals del consistori adrianenc van presentar ahir en el ple una moció per solidaritzar-se amb els treballadors i treballadores del grup Schott Ibèrica i donar-los suport en la defensa dels seus llocs de feina.

 

L’empresa, ubicada a Sant Adrià, ha posat en marxa un procés de deslocalització que implicarà el tancament de la línia de producció a la ciutat i el seu trasllat a la planta de Mitterteich (Alemanya). Aquesta decisió afectarà a 112 treballadors, 20 d’ells de Sant Adrià de Besòs i més del 50% majors de 45 anys.

 

Schott ibèrica és una reconeguda empresa de fabricació i venda de vidre tècnic, plaques d’inducció, dispositius electrònics i d’il.luminació. Els inicis d’aquesta empresa que neix a Alemanya, daten de 1884. L’any 1978 Schott adquireix  l’empresa Atevi (aplicacions tècniques de vidre) que va ser constituïda a Sant Adrià l’any 1953. L’actual Schott Ibèrica S.A és fruit de la fusió de Schott Ibèrica (oficina de vendes) i Schott Atevi S.A, i els seus productes són un referent nacional i internacional. Schott Ibèrica és doncs una empresa rellevant dintre del patrimoni industrial de la ciutat de la comarca del Barcelonès i és molt important econòmicament en el territori.

 

 En la moció, els grups municipals mostren la seva disconformitat amb el trasllat de la producció que a Sant Adrià té un bon nivell de rendibilitat. A dia d’avui, asseguren les forces polítiques, el grup ha tingut un benefici del 20% per sobre de la previsió, i l’àrea de farmàcia, a la que pertanyen les instal.lacions de Sant Adrià de Besòs, representa més del 55% dels beneficis de tot el grup integrat per sis àrees de negoci. A més a més el cost total per fer-la viable és inferior a les despeses per posar al dia la planta de Mitterteich.

 

També es manifesta que els raonaments de l’empresa no tenen ni fonament econòmic ni organitzatiu, i es tracta només d’una reforma laboral amb un alt cost social pels treballadors i les seves famílies.

 

En el document s’ expressa la solidaritat amb les persones afectades i se sol.licita a Schott Ibèrica:

 

  • Que reconsideri el procés de tancament  tant per la situació real de l’empresa com per la seva importància en el context empresarial del territori

 

  • Que en el procés de negociació es tingui en compte la situació dels treballadors i treballadores per a trobar fórmules que donin sortida a les diferents realitats familiars i socials amb les millors condicions econòmiques possibles

 

  • Fer un manifest conjunt amb el Comité d’empresa de Schott Ibèrica de Sant Adrià de Besòs, per donar suport als treballadors i treballadores

 

  • Oferir-los el suport tècnic municipal necessari quant a necessitats formatives o d’orientació i també els mitjans materials i espais municipals per a qualsevol necessitat col.lectiva que demanin els treballadors afectats pel conflicte.

 

  • Proposar als ajuntaments de la comarca del Barcelonès que s’afegeixin a la moció

 

  • Sol.licitar al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que sigui sensible i conseqüent davant de la possibilitat de presentació d’un ERE per part de l’empresa, i que tingui com a prioritat la defensa dels treballadors i treballadores

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure