Emergències humanitàries i CDR rebutjats al ple de Sant Adrià

 

Ahir a les 19h es va celebrar a Sant Adrià la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament, la primera després de la tornada de les vacances d’estiu, ja entrada la tardor.

 

Dues hores en què es van debatre temes no només per part dels regidors i regidores de la ciutat, sinó també per part de la ciutadania, que acudeix regularment a cada sessió per mostrar la seva disconformitat respecte a alguns aspectes, així com també el seu desig d’informació.

 

La moció presentada pel PSC, ERC, MES i Sant Adrià en Comú (SAeC) per fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures energètiques a ENDESA va tenir com a protagonista a la Victoria Carrillo, d’Aliança contra la Pobresa Energètica. La Victoria demanava, en el seu testimoni, una major implicació de les institucions i una “condonació del deute, ja que vivim en una constant incertesa”. Finalment, la moció es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals menys el de Ciutadans, que es va abstenir. El seu líder, Pedro Sánchez, declarava que “qui ha fallat aquí es l’Administració Autonòmica, que hauria d’assumir el 50% de la factura”.

 

Una altra moció que va despertar debat a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Adrià va ser la presentada per ERC, SaeC i MES en suport de les ONGs que treballen en el rescat i salvament al Mediterrani. De nou, va ser Ciutadans qui va estar en disconformitat amb la resta de grups municipals i va esgrimir l’argument de la instal·lació del centre de MENAs al barri del Remei, que tantes polèmiques ha generat aquests dies. “Quina ha estat la reacció de la gent a la instal·lació d’aquest centre de MENAs? Ens omplim la boca amb la participació ciutadana, però aquesta és una situació complexa que no es pot abordar des del sentimentalisme”, assegurava Sánchez. Rubèn Arenas, regidor d’ERC, per la seva part, posava de manifest la “urgència d’un corredor humanitari segur” ja que les víctimes mortals només aquest 2019 al Mediterrani han estat més de 800 persones.

 

Sense massa debat es va aprovar, en canvi, per unanimitat la moció referent a la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP).

 

Urgència rebutjada

 

Va ser Irene Aldabert, regidora dels comuns, qui va considerar oportú tractar com a tema urgent la detenció dels 9 CDR. Gregorio Camacho, de Movem Sant Adrià en Comú, es va mostrar a favor de “parlar el tema”, però “només votaria el primer punt, que és el dret a manifestar-nos. De moment, no sabem quasi res de l’assumpte”, declarava Camacho. ERC i els comuns votaven sí a l’urgència del tema, però MES, PSC i Ciutadans seguien la línia de Movem, argumentant que s’havia de treballar més el tema, ja que, de moment “el que se sap són presumptes filtracions de sumari”, deia Callau. Isabel Marcuello, regidora de MES, mostrava el seu desig de passar la urgència al proper ple d’octubre.

 

Finalment, aquesta va ser rebutjada.

 

Precs i preguntes

 

Entre les preguntes més destacades per part dels diferents grups municipals destaquen les relaciones amb el projecte de la Rambleta, que va realitzar ERC. Ruth Soto, regidora del PSC, va contestar que, fins el moment, s’havien tret els arbes no favorables i que, els altres, estaven totalment protegits. A més, afegia Soto, “el CSIC encara ha de realitzar un informe del terra”.

 

Gregorio Camacho, per la seva part, posava de manifest la llarga espera en l’atenció primària del CAP de Sant Adrià i demanava solucions. Irene Aldabert, per altra banda, demanava a l’alcalde Joan Callau que mesurés les seves declaracions, en referència a les realitzades la setmana passada pel centre de MENAs del Remei.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure