Multitudinària manifestació per la inseguretat al Besòs

El passat dissabte, 5 d’octubre, la creixent sensació d’inseguretat amb què viuen els veïns i veïnes del barri del Besòs, i altres zones com La Pau, la Verneda o Sant Martí, va mobilitzar a la ciutadania a sortir als carrers per protestar, sota el lema “Per un barri digne”.

 

Més de 3.000 persones, segons Guàrdia Urbana, van prendre la Rambla de Prim per protestar contra el vandalisme, la violència, la delinqüència i la insalubritat creixents en aquesta zona.  La marxa va passar per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per finalitzar al mateix punt d’inici. També es va llegir un manifest al costat de la Torre Telefónica, al Fòrum, el mateix lloc on es volia instal·lar un centre de MENAs que, sembla ser, no es construirà.

 

Ja fa mesos que els propis veïns i veïnes fan guàrdia durant les nits a unes tendes de campanya com a senyal, també, de la poca actuació dels cossos de seguretat al barri.

 

El Besòs per un barri digne, Zona Fòrum o Tsunami Veïnal són les organitzacions veïnals que es van sumar a aquesta multitudinària protesta i són les encarregades, també, de donar veu a aquests ciutadans i ciutadanes que se senten marginats i insegurs als seus propis carrers.

 

Una protesta, per tant, que va ser tot un èxit i es va fer escoltar amb xiulets, casseroles i crits dels veïns, de totes les edats, que es van organitzar i unir per alçar la veu.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure