Els Serveis Socials atenen 3.338 persones durant l’estat d’alarma

Els Serveis Socials de Sant Adrià han continuat donant suport als col·lectius més vulnerables durant l’estat d’alarma decretat arran de la Covid-19. L’equip de professionals ha treballat intensament tant telemàtica com presencialment amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques i acompanyar en la cura de persones grans, amb dependència i en risc d’exclusió.
Del 16 de març al 29 de maig s’han atès tant les consultes com les peticions de tramitació de recursos i serveis de 3.338 persones (1848 dones i 1490 homes). El número d’intervencions ha estat de 2.327 i la mitjana diària de trucades rebudes, 120.
Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD)
S’han fet 540 trucades de seguiment del servei de Teleassistència (TAD) per conèixer de primera mà l’estat de les persones més vulnerables. El servei d’àpats a domicili s’ha incrementat amb 44 noves altes (94 a l’inici de l’estat d’alarma i 138 a data 29 de maig ). Dels 44
casos nous, 19 han estat de 7 dies setmanals, ja que eren persones que havien d’estar confinades i no tenien suport familiar. Des del 16 de març fins al final de l’estat d’alarma no hi haurà copagament d’àpats a domicili. A més a més, s’ha continuat oferint el servei de neteja, s’ha donat suport psicològic, s’han fet compres de productes farmacèutics, neteja i aliments per a persones que ho necessitaven i s’ha reforçat el seguiment diari als apartaments tutelats.
Ajudes per alimentació
Serveis Socials ha multiplicat esforços per tal de fer front a les necessitats derivades de la crisi econòmica de la Covid-19, tant amb recursos propis com amb la col·laboració d’altres administracions, entitats i empreses.
Ajuts econòmics municipals. Aquest ajuts que normalment cobreixen un ventall de necessitats com habitatge, alimentació, activitats d’estiu per als infants, etc, s’han destinat aquests dos mesos íntegrament a alimentació bàsica. Els Serveis socials han donat 230 ajudes (56.480 €).
Programa d’Aliments Solidaris. Aquest programa ha beneficiat a 321 famílies (1.046 persones). El número d’altes d’usuaris durant aquest estat d’alarma ha estat de 121 famílies.
L’establiment El Pulpero ha col·laborat amb l’Ajuntament oferint a la ciutadania 1.328 menús que han cobert les necessitats de 64 persones confinades per la Covid i sense xarxa familiar. El Pulpero ha donat suport a la població més desfavorida amb l’ elaboració, sense ànim de lucre, d’una mitjana de 25/30 àpats diaris.
Alimentació infantil. S’ha garantit l’alimentació dels infants vulnerables a través de diferents eines. S’han lliurat 955 targetes moneder del departament d’Educació de la Generalitat a tots els nens i nenes amb beca menjador (4€ al dia per cada dia lectiu); 115 targetes CO per als infants dels Centres Oberts del territori (2€ al dia per cada dia lectiu) i 34 targetes de la Fundació Probitas als infants sense beques menjador (4 € al dia per cada dia lectiu). A més a més, les entitats que formen part de la Xarxa proinfància del territori ha repartir 144 xecs proinfància (l’import de cada xec és de 100 a 300 €) de la Fundació La Caixa, destinats a nens i nenes de 0 a 6 anys.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure