El Govern talla l’aixeta a les escoles que segreguen per gènere

El Govern de la Generalitat ha decidit que no renovarà el concert a les escoles que segreguen per raó de sexe en les etapes d’infantil, secundària i estudis postobligatoris que caduquen a final de curs, segons ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. La mesura afecta un total d’11 centres i permetrà un estalvi de 15 milions d’euros.

Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. «Els centres han d’estar lliures de discriminació«, ha remarcat Gonzàlez-Cambray, que ha indicat que el model de segregació «legitima el sexisme» i que, per tant, no ha de formar part de la xarxa concertada d’ensenyament a Catalunya.

Els centres afectats són concertats i la majoria pertanyen a institucions religioses de caràcter conservador: Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Campjoliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró.

Totes imparteixen els cursos d’ESO i en dos casos també el batxillerat. En aquests centres, l’exclusió afectarà 139 grups d’ESO, és a dir, 3.850 alumnes i 251 alumnes de batxillerat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure