El govern presenta un nou plec de condicions per al mercat amb millores econòmiques

27/10/2015 – El govern destaca que les principals modificacions són la reducció del preu per metre quadrat i la flexibilització del pagament.

L’equip de govern ja ha presentat el nou plec de clàusules administratives i prescripcions tècniques per a l’adjudicació de la concessió de les parades, magatzems i places d’aparcament del Mercat Municipal de Sant Adrià. Després de la renúncia en bloc dels venedors a les seves parades, el passat mes de juny, degut a les dificultats per assumir les condiciones econòmiques del contracte inicial, el govern va decidir reiniciar el procés d’adjudicació per tal de modificar les clàusule i facilitar l’entrada dels comerciants mitjançant un nou plec negociat durant setmanes que ara veu la llum. El govern municipal assegura haver buscat el màxim consens i ha mantingut reunions amb tots els grups polítics i ha treballat per incorporar part de les demandes dels paradistes.

 

Reducció del preu de les parades i millora del finançament

 

Les principals modificacions del nou plec són de caire econòmic i ataquen les discrepàncies bàsiques entre Ajuntament i comercials. D’una banda, la reducció del preu per metre quadrat de l’espai que ocupin els venedors, que passa d’una mitjana de 3.000 euros a un preu únic de 2.100 cada metre quadrat. Explica el govern que la reducció ha estat possible degut a que el preu final de les obres ha estat un 30% inferior al de la licitació.

 

D’altra banda, s’han millorat les condiciones de pagament: els paradistes liquidaran un 25% quan signin el contracte i la part restant serà finançada per l’Ajuntament a 10 anys amb l’interès legal vigent, mentre que, amb el plec anterior, els concessionaris havien d’haver desembutxacat un 30% just abans d’entrar al nou mercat i l’altre 70% en el moment de prendre possessió de l’espai. Aquestes condiciones, degut a les queixes dels paradistes, van ser modificades posteriorment i el Consistori va proposar poder finançat fins a un 40%, una xifra que va semblar insuficient al col·lectiu i que va portar a la situació de bloqueig viscuda el passat juny.

 

Una altra de les novetats del plec és la possibilitat de fer degustacions a les parades, sempre que l’oferta inclogui un 60% del producte que ven l’establiment i no se serveixin begudes.

 

L’associació de paradistes no ha pogut valorar encara el plec de condicions al complet i prefereix revisar-ho a fons i consensuar la seva postura abans de posicionar-se.

 

L’obertura no serà fins a la primavera

 

Aquest mes d’octubre, un cop es publiqui el plec de condicions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), s’obrirà el concurs per atorgar les parades. Tot i que la voluntat municipal era poder aprofitar la campanya de Nadal, finalment es preveu que el mercat, acabat en gran part a nivell d’infraestructura des de setembre, obri les portes la primavera del 2016.

 

Una instal·lació moderna i sostenible

 

El nou equipament s’estructura en quatre plantes: un aparcament 88 places per als clients; una planta (–1) logística per als magatzems, cambres frigorífiques, deixalleria, moll de càrrega i descàrrega, vestidors i lavabos, entre d’altres; el nivell principal, on s’ubiquen més d’una trentena de parades d’alimentació i que tindrà nou accessos des del carrer i dos accessos més des de l’aparcament, i la planta primera, on obrirà el Mercadona.

 

S’espera que l’obertura del nou mercat dinamitzi el principal eix comercial de Sant Adrià i sigui un important pol d’atracció per a la zona; alguns estudis indiquen que pot atreure una mitjana de 2000 persones cada dia.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,572SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure