Comencen les accions d’acordonament parcial de les platges de Sant Adrià a la desembocadura del riu

 

L'Ajuntament de Sant Adrià juntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) inicien avui dimecres 15 de juliol l'acordonament de les zones de platja adjacents a la desembocadura del riu Besòs.

 

L'actuació consistirà en una estacada amb pal i corda a la zona de sorra i una senyalització amb boies al mar. L’àrea quedarà degudament senyalitzada amb cartells informatius que es col·locaran els propers dies.

 

Aquesta intervenció té un doble objectiu:

 

En primer lloc, promoure la biodiversitat dels hàbitats, la flora i la fauna de la zona. L'actual trànsit de persones posa en risc l’ecosistema i la biodiversitat de l’entorn del riu Besòs, on hi habiten ecosistemes diferents d’interès comunitari i que serveix de refugi i zona de pas per ocells en migració. Al reduir l'ús públic de la zona de sorra es permet l’estabilització de les dunes dins la zona acordonada, amb un clar benefici per a la flora i la fauna.

 

En segon lloc, l’acordonament permetrà restringir l’accés al bany a la desembocadura del riu (on ja està prohibit) i a les zones de platges més properes on es produeixen episodis temporals de pèrdua de la qualitat de l’aigua de bany. Durant l’època sense pluja abundant, les aigües de bany mantenen els seus nivells de qualitat bona i/o excel·lent. No obstant, amb episodis de pluges o xàfecs intensos, el Besòs rep descàrregues dels sistemes de sanejament unitaris (DSU) que provenen de la barreja d’aigua de pluja amb la de les instal·lacions de sanejament. Les DSU arrosseguen contaminació fecal a les zones de bany més pròximes al riu, generant episodis de contaminació de curta durada (24-72 hores) que alteren temporalment la qualitat habitual de les aigües de bany.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure