spot_img
spot_img

Dimecres es presentarà el llibre ‘La història de Sant Adrià’

 

L’últim treball d’investigació fonamental per conèixer l’evolució de Sant Adrià a principis del segle XX ja té data i lloc de presentació. Serà als jardins del Museu d’Història de la Immigració (MhiC) el pròxim 15 de juliol, demà dijous, a les 19 h i comptarà amb la presència del seu autor, Manel Márquez Berrocal, el qual culmina així els 20 anys d’investigació arreu dels arxius del territori.

 

“La història de Sant Adrià de Besòs: de 1900 a 1939” la formen 3 volums dedicats als trets fonamentals que van marcar aquests anys: la construcció de la ciutat, la formació de la classe obrera i la lluita per la llibertat emmarcada des de la política, la societat i la cultura.

 

“Es tracta d’una eina bàsica de consulta per comprendre el passat i l’evolució del territori en aquest anys clau de la història de Sant Adrià”, afirma l’alcalde Joan Callau, “marcada a més per una indústria puntera i un creixement demogràfic determinant que ha sabut mantenir la seva identitat".

 

L’autor, Manel Márquez, amb arrels extremenyes i des de la infància a Catalunya, es considera un enamorat de Sant Adrià i més quan es va enfonsar a la seva història. Márquez se sent orgullós d’aquesta aportació a la ciutadania. És, en realitat, la seva tesi doctoral (excel·lent cum laude i premi extraordinari de Doctorat de la UAB del curs 2019) reconvertida a publicació. “L’accés a un arxiu com el de Sant Adrià viu i ric ha sigut fonamental per comprendre el trencaclosques del passat i reconstruir, amb tot detall, la vida i els actes d’aquella ciutadania que és protagonista”.

 

Aquesta edició ha comptat amb el suport de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la DIBA i tracta d’impulsar la recerca de la història social de la ciutat. Molt aviat podrà consultar-se a l’arxiu i les biblioteques municipals.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,447SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM