Comença la construcció del mercat municipal de Sant Adrià

30/08/2012. Ahir van començar els primers treballs per construir el nou mercat municipal, al mateix solar sobre el qual s'aixecava l'antic. Durant un mínim de 16 mesos, les màquines edificaran un equipament que fa anys que esdevé l'obra urbanística més prioritària de Sant Adrià.

Des d'ahir al matí, els primers treballs per construir el nou mercat municipal de Sant Adrià ja són un realitat. Per endavant, un mínim de 16 mesos i un màxim de 20 per edificar un projecte que la ciutat fa anys que espera i que també s'ha vist afectat per la crisi. En el sentit en què les primeres intencions parlaven de fer un equipament de 15 milions d'euros i d'una estructura més ambiciosa o moderna que l'actual. Al final, el cost de la instalació, que aixecarà l'empresa Contratas y Obra, amb prou feines supera els 9 milions. Des d'ahir i mentre durin els treballs, s'han aplicat un conjunt d'afectacions al trànsit als carrers de l'entorn del mercat, redistribuint la circulació amb la intenció de "minimitzar l'impacte sobre els conductors i els vianants", segons apunten fonts municipals. En el primer dels casos, només s'ha deixat inutilitzable un pàrquing, als usuaris del qual se'ls han cedit unes places a l'aparcament Joan XXIII. Pel que fa als vianants, totes les voreres seran transitables i accessibles.

Pel que fa a les fases de l'obra, aquests primers dies seran els topògrafs els que treballaran per estudiar l'estructura del terreny, mentre que es preveu que sigui la setmana que ve quan s'instal·lin les casetes d'obra. No serà, però, fins passada la Festa Major, quan arribin els primers camions i les primeres maquinàries per iniciar la construcció pròpiament dita, que s'iniciarà per l'excavació dels terrenys sota els quals hi hauran les dues plantes subterrànies de la instal·lació: un planta -2 per a aparcament i una planta -1 que farà de moll de càrrega i descàrrega i de magatzem per a l'espai. En la planta de carrer se situarà el mercat i en un planta superior, un supermercat de la cadena Mercadona.

L'excavació de l'actual solar s'haurà de fer amb força cura, segons reconeixen les mateixes fonts urbanístiques municipals. I és que se sap que després de la Guerra Civil, l'administració de l'època va ordenar tapar uns "forats" sobre els quals es va construir l'antic mercat. Aquests "forats" podrien ser indicis de l'existència d'algun refugi antiaeri d'aquella època, fet pel qual els treballs d'excavació estaran atents a qualsevol troballa que s'hi pugui descobrir en aquest sentit. Les obres, durant el temps que durin, tindran lloc pel matí i per la tarda.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure