CiU denuncia discriminació en els ajuts municipals per als alumnes d’educació postobligatòria

09/05/2014 – La portaveu convergent, Mireia Hernàndez, ha explicat que, novament, les bases d'aquesta convocatòria fixen com a criteri per ser beneficiari de l'ajut "Que en els dos darrers cursos hagin estudiat en un centre públic (del municipi o de fora)".

CiU de Sant Adrià va anunciar ahir, dijous, a través d’un comunicat, que si el govern adrianenc (PSC i ICV-EUiA) aprova les bases d’ajuts a la continuïtat educativa –beques per a l'alumnat d'educació secundària postobligatòria- mantenint el criteri d'excloure l'alumnat dels centres concertats, el grup municipal portarà al proper Ple una moció sol.licitant la modificació de la convocatòria. 

 

La portaveu convergent, Mireia Hernàndez, ha explicat que, novament, les bases d'aquesta convocatòria fixen com a criteri per ser beneficiari de l'ajut "Que en els dos darrers cursos hagin estudiat en un centre públic (del municipi o de fora)"

 

Per a la regidora de CiU, "aquest criteri és clarament discriminatori”. “Respon més a posicionaments ideològics que a un veritable sentit de justícia social.  El nivell de Renda Familiar hauria de ser l'indicador, i no la tipologia del centre on s'ha estudiat els darrers dos anys. En molts casos, les famílies que trien l'escola concertada, ho fan per una qüestió de proximitat, de necessitat, o per quedar fora de la pública i la seva situació econòmica no és necessàriament millor que les dels que porten els seus fills a un centre públic”, considera Hernàndez.
 

En aquest sentit, CiU demana a l'alcalde Callau que aturi l'aprovació i ordeni la seva revisió a fons. Concretament, CiU demana criteris d'exclusió no discriminatoris, establir barems de puntuació clars pel que fa a la distància del centre escollit, ampliar a 5 el nombre de representants del sector famílies en el tribunal de valoració i concessió dels ajuts (1 per cada centre de Secundària del municipi).
 

“Des de CiU valorem, molt positivament, que el govern municipal destini fons a iniciatives que ajudin a fomentar el nivell de formació dels estudiants de la nostra ciutat, però no podem admetre que es faci des de la discriminació de l'immobilisme ideològic”, conclou la portaveu.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure