Catalunya prorroga 14 dies més les restriccions per contenir la covid-19

0
401

La Comissió Delegada del Govern en matèria de covid-19 ha aprovat prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i ha actualitzat la llista de municipis on s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna.

Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21. L’objectiu d’aquesta pròrroga és frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada pel Procicat en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Mesures prorrogades:

  • Restricció de la mobilitat nocturna, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

  • Limitació de les bombolles i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

  • La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants és del 50% (i del 100% a les terrasses).

  • L’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

  • Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

  • El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.