Bars i restaurants obriran una hora més pel matí i al migdia i el confinament passa a ser comarcal

 

El Govern català ampliarà una hora el tancament dels restaurants, tant en els esmorzars com en els menjars, així l’horari de serà de 7.30 a 10.30 hores i de 13 a 16.30 hores, i passarà a l’àmbit comarcal el tancament municipal vigent en la comunitat des del passat 7 de gener. Les mesures entraran en vigor a partir del dilluns 8 de febrer, quan s’acaba la pròrroga de les actuals restriccions. El Govern també ha anunciat la reobertura de les llibreries el cap de setmana en equiparar-les amb els centres culturals, la qual cosa les deixa fora de les restriccions dels comerços. Els gimnasos també podran obrir amb un aforament màxim del 30% i limitant a sis persones les activitats grupals amb l’ús obligatori de màscara.

 

Entre les noves mesures, Salut ha anunciat també que es permetrà la presencialitat a les escoles de música i dansa autoritzades pel Departament en els cursos de preparació per a enseñamiento reglats superiors. Els grups escolars es podran saltar el confinament comarcal per a excursions, sense que puguin pernoctar fora. Les universitats podran reprendre “una certa presencialitat” en el primer any del grau. També es reprenen les competicions esportives que donen accés a competicions d’àmbit estatal professionals que estan autoritzades.

 

En el comerç es mantenen les restriccions vigents, en les quals només poden obrir els establiments de menys de 400 metres de dilluns a divendres i continua la suspensió de l’obertura de centres comercials.

 

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va anunciar que en TV3 que es faria alguna “petita obertura” respecte a les condicions actuals. Però Salut insisteix que encara que hi hagi una certa estabilització de les dades epidemiològiques, la baixada és molt lenta. El secretari general de salut, Marc Ramentol, també va subratllar el dilluns en què la “pressió assistencial” faria impossible una “gran relaxació” de les mesures vigents.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure