Arrenca el procés de participació ciutadana sobre el futur de la Tres Xemeneies

Tret de sortida al procés de participació ciutadana sobre el Pla director urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, organitzat pel Consorci del Besòs, el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona, amb una primera sessió informativa aquest dijous 27 de setembre al Casal Cultural (18:30h). 
L’àmbit d’aquest Pla, tot i que s’anirà concretant al llarg de la seva redacció, proposa, per una banda, delimitar i ordenar un sector de nova ordenació d’unes 32 hectàrees situades al litoral Metropolità de Barcelona, a la franja que queda entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona.  
L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica molt ben comunicada dins de l’àrea metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi noves activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s’obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.
El Departament de TES és l’encarregat de redactar-los, però sempre amb la col·laboració i implicació dels municipis i entitats administratives afectades (Consorci del Besòs, Sant Adrià i Badalona). Per tal que l’ordenació d’aquesta important peça de sòl respongui a les necessitats i aspiracions de la ciutadania, les administracions implicades obren un ampli procés de participació. Així, el 27 de setembre tindrà lloc la sessió informativa, on s’explicarà la dinàmica de funcionament. L’assistència a a aquesta primera sessió serà oberta, sense necessitat d’inscripció prèvia. Posteriorment, tindran lloc quatre jornades temàtiques, a cadascuna de les quals es debatrà un dels següents aspectes concrets: el futur de les tres xemeneies i de la sala de turbines de la central tèrmica, protegides com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), la seva gestió i les possibilitats de convertir-se en un gran equipament de país (8 d’octubre). La connectivitat del sector amb la ciutat existent, el model de mobilitat i el seu cost (15 d’octubre). El tractament de l’espai públic connectat a les infraestructures verdes metropolitanes i la seva relació amb el parc fluvial del Besòs (22 d’octubre). El model d’ordenació del front edificat, amb aspectes com es alçades dels edificis, l’ocupació, l’edificabilitat i els usos (29 d’octubre).  En aquestes jornades temàtiques podran participar els membres del Consell del Front Litoral, les entitats interessades dels àmbits social, econòmic, educatiu o ambiental, i en general tota la ciutadania, especialment els veïns de Sant Adrià i Badalona, sempre que siguin majors de 16 anys. 
 
Recull aportacions
El 12 de novembre tindrà lloc un seminari transversal per analitzar i treballar totes les aportacions rebudes sobre els diversos temes i, finalment, el mes de desembre, s’organitzarà una jornada per exposar les conclusions del procés participatiu i explicar com es recolliran en el PDU les aportacions
rebudes. Totes les sessions de debat se celebraran al Casal de Cultura de 18.30h a 21h, excepte el seminari transversal del 12 de novembre (17.30h a 21h).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure