Quim Torra inaugura el CAP de la Mina, el major centre d’atenció primària de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, amb la presència de l’alcalde Joan Callau, han inaugurat aquest mes de setembre el Centre d’Atenció Primària (CAP) la Mina. Aquest equipament ha suposat una inversió de més de 9 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Es tracta d’una dotació de recursos, tant físics com humans, més grans que la mitjana, per tal de garantir l’equitat i donar resposta a les majors necessitats de la població d’aquesta Àrea Bàsica de Salut (ABS), amb un alt índex de vulnerabilitat.
 
Les diferents plantes de l’edifici tenen una cartera de serveis avançada: Medicina i Infermeria de Família, Pediatria; Atenció Continuada, Odontologia, Treball Social, Suport d’especialistes i atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSiR) així com també Atenció a la salut mental i addiccions per a adults i infants; i primera infància, entre d’altres.
 
Hi treballen un total de 118 professionals que donen servei a una població de 16.000 persones i amb un servei de 24h. L’equip de professionals d’atenció primària de la Mina també estan implicats en altres projectes destacats per la salut de la població com el foment de la prescripció social o el diagnòstic de salut del barri de La Mina en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 
D’altra banda, també s’impliquen activament en iniciatives de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, com la Taula de coordinació en matèria de drogodependències o la Comissió tècnica contra la violència masclista de Sant Adrià de Besòs i la Taula de Salut Mental, entre d’altres.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure