S’instal·len aparells per mesurar la qualitat acústica i de l’aire

0
39
contaminacio

El consistori instal·larà durant aquest mes de novembre diversos aparells per mesurar la qualitat de l’aire i la qualitat acústica en punts concrets del municipi. Pel que fa a la qualitat de l’aire una unitat mòbil, cedida per la Generalitat de Catalunya, roman instal·lada des del 8 de novembre, i durant unes setmanes, al c. Antonio Machado, a La Catalana. L’objectiu és conèixer i avaluar la qualitat de l’aire en aquesta zona.

D’altra banda, el proper 18 de novembre s’instal·laran 25 captadors passius de Diòxid de Nitrogen (NO2), cedits per la Diputació de Barcelona, en diferents indrets de la ciutat. Aquestes eines són indicadors per conèixer els nivells actuals de N02. Els valors obtinguts es compararan amb els de l’any 2019 i permetran valorar la repercussió de la posada en marxa de la ZBE Rondes.

Aquest dilluns es col·locaran sensors de soroll a La Catalana i a Sant Joan Baptista. Els aparells romandran instal·lats durant dos mesos en tres fanals i registraran el soroll que arriba als edificis d’aquests dos barris, en concret permetran conèixer si existeix un patró en les emissions de soroll de la central tèrmica de cicle combinat. Els sensors han estat cedits per la Diputació de Barcelona.