Joves transformen en còmic les històries migrants de les seves famílies

0
384

La mostra pot visitar-se al MHIC

L’alumnat de 3è d’ESO de l’ Institut Barres i Ones de Badalona ha preparat una exposició sobre els testimonis migrants del seu entorn i el còmic. Aquesta acció educativa està lligada a l’exposició Vinyetes Migrants que organitza el MHIC i que explica les migracions a través del còmic al llarg de la història.Totes les històries de la proposta expositiva són les dels avis, les àvies, els pares i les mares de l’alumnat participant.

Molts d’ells han fet migracions exteriors, d’altres han vingut d’Andalusia, Múrcia, Castella…uns han arribat aquí de manera voluntària i altres s’han vist obligats a abandonar els seus països i regions per altres circumstàncies. Tots plegats formen un ventall de relats que descriuen el nostre entorn, la vivència del relat migratori contemporani.

L’alumnat s’ha endinsat en la història familiar a través d’algunes tasques que el professorat ha proposat (l’arbre genealògic, la geolocalització…) i ha enregistrat un vídeo amb el testimoni de la persona del seu entorn que ha viscut un procés migratori. Paral·lelament els nois i noies s’han endinsat en el món del còmic: han vist i llegit títols relacionats amb les migracions i el refugi, han conegut recursos gràfics, han analitzat diferents estils de representació i han treballat a partir del material audiovisual de la seva entrevista. A l’exposició es poden llegir les entrevistes dels testimonis migrants gràcies a la col·laboració del professorat de Castellà de l’institut, d’aquesta manera es complementa la història gràfica que proposa l’alumnat. Podeu visitar la mostra fins al 15 de juny, al MHIC.