31/01/2017 – Un conveni entre Ajuntament i companyia obliga a l'empresa a demanar un informe sobre la situació de les famílies abans de procedir als talls.
Sant Adrià i Aigües de Barcelona han signat el Protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica, un conveni que pretén garantir el subministrament d’aigua en els casos d’impagament per manca de recursos econòmics i assegurar un servei bàsic a les persones que no tenen dret d’ús sobre l’habitatge.
El Protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica estableix el procediment que cal seguir per complir la Llei 24/2015 de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.
El document estableix que Aigües de Barcelona, per garantir l’aigua a tothom qui ho necessita, ha de sol·licitar a Serveis Socials de l’Ajuntament un informe de valoració de la situació d’exclusió residencial. Aigües de Barcelona no pot procedir a la suspensió del subministrament si l’informe de Serveis Socials indica que es tracta d’una persona o d’una unitat familiar vulnerable (els supòsits que estableix la Llei 24/2015). Finalment, l’empresa es compromet a formalitzar un contracte de subministrament d’aigua a les famílies sense dret d’ús sobre l’habitatge si l’Ajuntament el sol·licita, i garantir així que les famílies en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica puguin accedir al servei bàsic de l’aigua.
Conveni per implantar la telemesura dels comptadors d’aigua
També s’ha signat el Conveni per implantar la telemesura dels comptadors d’aigua, a través del qual l’Ajuntament de Sant Adrià es compromet a autoritzar que Aigües de Barcelona utilitzi espais municipals per instal·lar-hi aquests equips i operar-hi.
La telemesura presenta una sèrie d’avantatges respecte del sistema tradicional de lectura: permet un control major dels consums i, per tant, millorar la gestió de la xarxa; promoure una cultura de consum intel·ligent en què el client pugui disposar de tota la informació sobre els seus consums amb un click; fer un primer pas cap a la gestió de la demanda activa per a períodes de crisi hídrica; automatitzar tasques manuals de poc valor afegit (lectures manuals) i potenciar l’activitat econòmica del sector TIC a la ciutat.