L’adrianenca Laüra Bonsai triomfa amb Las Ninyas del Corro

0
100

Las Ninyas del Corro (LNDC) és un duet català de música rap format per l’adrianenca Laüra Bonsai (Sant Adrià del Besòs, 1996) i la barcelonina, Felinna Vallejo (Bon Pastor, 1999). El grup el van crear l’any 2015. El nom del grup prové de les rotllades de freestyle que es formaven a Barcelona al darrere del MACBA i a Mundet, en què es van conèixer.

El rap de LNDC és contundent i combatiu amb beats i estètica pròpia del hip-hop de la vella escola de la dècada del 1990. La seva cançó «Salsa» ha superat el milió 400 mil reproduccions a Youtube. Molts mitjans musicals han qualificat el duet com el grup de rap femení del moment. Fa pocs dies, a més, van ser entrevistades per David Broncano al programa de Movistar +, la Resistencia. L’adrianenca va explicar que les dues components del grup havien treballat, fins fa una setmana, en una botiga de roba.

Les dues noies van assenyalar que elles eren les «Estopa» femenines, però del Besòs. A més, van poder enviar una nota de veu als Estopa per proposar una versió amb ells. Ara, tenen una agenda força completa de concerts a les principals sales del país presentar el seu disc debut, Onna Bugeisha, un homenatge a totes les ànimes de barri obrer. De fet, en el seu primer EP, SKIT2020, publicat el mes d’abril passat, van posat sobre la taula els sons i valors del rap clàssic. Es caracteritzen per les seves lletres compromeses, d’aquelles que conviden a la reflexió, en les que tenen cabuda l’empoderament, la crítica i, per descomptat, les seves vivències personals.