15 dies amb tancament perimetral i suspensió de tota activitat cultural i esportiva

El govern ja ho ha anunciat fa uns moments en roda de premsa. La Generalitat ha decidit endurir les mesures i restriccions per frenar l’expansió del coronavirus, les quals s’allargaran 15 dies més. El govern català assegura que la força de la segona onada requereix “actuar amb la màxima contundència” per aconseguir “una aturada social”.

 

D’aquesta manera, s’ha decretat el confinament perimetral municipal de cap de setmana. Aquest confinament entrarà en vigor a les 6 del matí d’aquest divendres 30 d’octubre i s’acabarà a les 6 del matí de dilluns 2 de novembre, per evitar que la gent avanci la sortides de cap de setmana. També s’aplicarà un confinament territorial i no es permetran les entrades i sortides de Catalunya.

 

Se suspèn l’activitat cultural

 

El govern també suspèn tota activitat cultural oberta al públic amb el tancament de teatres, cinemes i auditoris, tant pel que fa a recintes oberts com tancats.

 

Pel que fa als arxius, museus, galeries d’art i sales exposicions podran continuar oberts, però amb un aforament màxim del 30 %. Pel que fa a les biblioteques, l’obertura es limitarà al préstec, és a dir, a la recollida de llibres i documents.

 

Tanquen gimnasos, i se suspenen actes esportius i entrenaments

 

També se suspèn totes les activitats esportives, els entrenaments, tret dels centres d’alt rendiment, i s’ajornen totes les competicions esportives previstes a Catalunya, amb l’excepció de les competicions oficials estatals i internacionals, que s’hauran de fer sense públic.

 

També se suspenen les activitats extraescolars.

 

Pel que fa al comerç, es tanquen centres i recintes comercials, només podrà funcionar els que tinguin menys 800 metres quadrats. En aquest cas, l’excepció a la norma seran els punts de venda d’alimentació, productes de primera necessitat o higiene. Els establiments de menys de 800 metres quadrats podran obrir, però hauran de reduir l’aforament al 30 %. En el cas dels establiments que tinguin més de 800 metres quadrats, hauran de reduir o limitar la superfície.

 

Les farmàcies i perruqueries podran continuar aixecant la persiana, sense limitació de superfície.

 

Pel que fa als actes regiliosos, també s’estableix una limitació d’aforament al 30 %.

 

Bars i restaurants continuaran tancats

 

L’hosteleria, per altra banda, continuarà tancada. El contrari d’escoles i instituts que continuaran amb classes presencials o el transport públic, que segueix sense cap tipus de limitació.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,606SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure