1.800 habitatges, un gran parc i el Hub audiovisual: el nou gran barri de Sant Adrià

El pla preveu que un 65% del sostre que es construeixi sigui per habitatges: 1.069 pisos de renda lliure i habitatges 714 protegits

L’àrea de les Tres Xemeneies es convertirà en un nou barri amb capacitat per donar habitatge a milers de persones. L’emplaçament geogràfic on s’emplaça la central tèrmica que Fecsa va tancar el 2011 és una àrea 32 hectàrees de sòl industrial, ubicat entre les vies del tren i el mar on s’hi aixecaran 1.800 habitatges, oficines, equipaments públics, un gran parc i un Hub audiovisual i del videojoc de Catalunya: el Catalunya Media City.

Dos anys per llicències

La Generalitat ha aprovat aquest mes definitivament el planejament per transformar l’àmbit, la propietat del qual és majoritàriament privada (Endesa i Metrovacesa, que formen la societat Front Marítim del Besòs) i una petita part pública de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les previsions apunten que trigarà deu anys a estar completat: en passaran dos fins que es concedeixin les primeres llicències per construir. Abans cal fer els tràmits de reparcel·lació i el projecte d’urbanització, del qual s’encarregarà el Consorci del Besòs del que formen part el Govern i els Ajuntaments. La inversió total estimada superarà els 450 milions d’euros, parts dels quals arribaran dels fons europeus. Cal destacar que, només la urbanització del sector requerirà una inversió de 80 milions, ja que es tracta d’un espai de 330.000 metres quadrats de terra i 285.000 de sostre edificable.

65% del sostre, habitatges

El pla preveu que un 65% del sostre que es construeixi sigui per habitatges. Les vivendes es dividiran en 1.069 pisos de renda lliure i habitatges 714 protegits, la meitat dels quals seran de lloguer. El restant 35% serà destinat a activitat econòmica. L’alçada dels edificis d’habitatges i d’oficines serà d’entre sis i nou plantes i es situaran tocant a les vies del tren, el més lluny del mar possible. No estarà permès l’ús de centre comercial, però sí l’hoteler. Tots aquests nous edificis estaran separats del parc i els equipaments per un carrer que passarà, literalment, per sota de les Tres Xemeneies. D’aquest vial cap al mar, s’hi ubicaran els equipaments i el parc. L’actual poliesportiu es mantindrà i el camp de futbol es traslladarà al costat.

Les 3 Xemeneies

Falta per determinar l’ús específic de les 3 Xemeneies, tot i que la idea és vincular l’edifici al Hub audiovisual. La sala de turbines està qualificada com a equipament públic. La idea és que a la zona s’instal·lin empreses de la indústria digital, audiovisual i de videojoc amb platós, decorats digitals, un auditori, e-esports, sales d’exposicions, formació, investigació, centres de dades…

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure