Uns 2.000 adrianencs aspiren a 30 llocs de feina d’un pla ocupacional

25/4/2013. Els elegits treballaran durant el segon semestre de l’any fent tasques de manteniment en la ciutat

El mateix dia que l’EPA estatal ha revelat que a l’Estat ja hi ha més de 6 milions d’aturats, aquest diari ha pogut saber la xifra aproximada d’aspirants a algun dels 32 llocs de feina d’un pla ocupacional a Sant Adrià que començarà al juny i que durarà fins a final d’any. Segons ha confirmat l’Ajuntament adrianenc, són unes 2.000 les persones que han presentat la seva candidatura per aspirar a un d’aquests llocs temporals de feina. El pla, ofert conjuntament per l’Ajuntament i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, pretén que aquestes persones duguin a terme actuacions en la via pública fent tasques de manteniment i reforçant-les allà on siguin més necessàries. Es prioritzaran els punts més crítics de tots els barris i zones industrials de la ciutat i s’actuarà també als solars públics, edificis municipals, accessos a platges, ponts i mobiliari urbà.

El fet que s’hagin presentat unes 2.000 candidatures no vol dir que, finalment, els 32 llocs de feina s’acabin sortejant entre totes aquestes persones. Ara, els gestors del pla analitzaran cada candidatura atorgant un conjunt de punts en funció de si es compleixen en major o menor mesura els requisits de l’oferta, que valorarà que els interessats siguin de Sant Adrià, la seva capacitació professional, la seva disponibilitat i motivació i pertànyer a algun o alguns dels següents col·lectius: dones, joves, aturats de llarga durada, famílies amb tos els membres a l’atur i persones que no cobren prestació de subsidi. Amb tot, resten excloses les persones que hagin estat contractades per l’Ajuntament en Plans d’Ocupació en els darrers tres anys i les que no tinguin una qualificació professional adequada. La llista amb el nombre de punts de cada aspirant es publicarà el proper 9 de maig i serà a partir de llavors que els tècnics del projecte entrevistaran bona part d’aquests candidats. Finalment, el 27 de maig serà el dia en què, en un sorteig públic, s’adjudicaran aquests llocs de feina.

Aquesta acció, la del sorteig, ha estat una novetat respecte a altres plans ocupacionals, amb la intenció de donar «transparència» a aquest procés de sel·lecció; en el pla d’ocupació de l’any passat, l’adjudicació d’uns llocs de feina en un pla d’ocupació similar va despertar algunes sospites. En aquest sentit, l’Associació d’Aturats de Sant Adrià va arribar a demanar a l’Ajuntament que s’anulés aquest pla d’ocupació i que s’obrís de nou, per tal que el procés per inscriure’s fos «més transparent». També PxC i CiU van posar en dubte el correcte repartiment dels llocs de treball -prop d’una quarantena- d’aquell pla.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure