Fan vaga contra la retallada de personal al cicle combinat d’Endesa a Sant Adrià

25/4/2013. El comitè d’empresa denuncia que si es retalla la plantilla «es posa en risc la viabilitat del centre de treball i la seguretat dels treballadors, de les instal·lacions i de les immediacions»

El Comitè d’Empresa de la central tèrmica de cicle combinat del Besòs, que és propietat d’ENDESA Generació, ha convocat una vaga per a avui i per a demà «contra les retallades de personal i de condicions laborals de la plantilla» plantejades per la direcció de l’empresa. Durant la vaga, que compta amb el suport de les seccions sindicals de CCOO i UGT, els treballadors es concentraran a les portes del centre de treball, on duran a terme diferents accions de protesta. Durant el darrer any, segons el comitè, l’empresa ja ha aplicat diversos ajustos de personal en aquest centre de treball, a més a més d’imposar mesures organitzatives contràries al que estableix el conveni col·lectiu vigent, que han «agreujat considerablement les condicions laborals dels treballadores i treballadores, i ara pretén tornar a retallar la plantilla en un 15%».

El Comitè d’Empresa considera que aquesta nova retallada de personal és «inassumible» per poder garantir l’activitat de les instal·lacions, que compten amb una potència instal·lada de 1.250 MW, equivalent a la capacitat de producció d’una central nuclear. El Comitè denuncia que si es retalla la plantilla «es posa en risc la viabilitat del centre de treball i la seguretat dels treballadors, de les instal·lacions i de les immediacions», ja que no es podria assumir el volum de càrrega de treball habitual, ni atendre amb garanties les responsabilitats corresponents en cas d’emergència.

La Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya dóna suport a la vaga convocada i demana a la direcció d’ENDESA que s’assegui a negociar amb la representació dels treballadors per intentar trobar una sortida al conflicte generat, que garanteixi l’estabilitat de l’ocupació d’aquest centre de treball, on actualment treballen unes 50 persones.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,566SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure