Una jutgessa dona la raó a l’Ajuntament en la sanció per sorolls a La Atlántida el 2014

25/04/2017 – Avala les proves que van demostrar que la discoteca superava el volum permès i que va causar queixes dels veïns.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 16 de Barcelona ha ratificat la sanció de 600 euros que l’Ajuntament va imposar el novembre de 2014 a l’empresa que gestionava la discoteca La Atlántida per superar el límit de soroll de 50 decibels permesos durant la nit. La sala de festes es trobava a la piscina descoberta, abandonada i destrossada des que La Atlántida va tancar aquella temporada, quan va trencar relacions amb el Consistori després d’un estiu on les queixes de nombrosos veïns de Sant Joan Baptista van abundar més que mai perquè l’alt volum de la música no els deixava dormir.
La jutgessa desestima els arguments que l’empresa a qui es va concedir la zona d’oci, Innovaciones Calem, va exposar al recurs que va interposar contra l’Ajuntament. A la sentència dictada el febrer, dona validesa a les proves de sonometria  efectuades per tècnics municipals el 28 i el 29 de juny de 2014 des de la residència Matacàs, a uns 200 metres de la piscina i amb les vies del tren entremig.
La magistrada assenyala que l’anàlisi va concloure que es “supera entre les 12 de la nit i les cinc del matí els valors de referència” de l’ordenança municipal de soroll i vibracions. La resolució afegeix que un informe extern encarregat per l’Ajuntament “va corroborar allò que ja es va observar, l’incompliment dels límits sonors respecte a nuclis de població”.
La sentència, que és ferma i que Calem no pot apel·lar, obliga també a la companyia a assumir les costes del procés de l’Ajuntament, que es valoren entre 1.000 i 2.000 euros. Fonts del Consistori afirmen que la resolució suposa més que res “una victòria moral” pels veïns que s’hi van mobilitzar davant de les molèsties. Adverteixen que és possible que l’Ajuntament no cobri la sanció ni es rescabalarà dels costos del procés, ja que Calem (controlada pel grup de discoteques Amnesia) es troba inactiva. En tot cas, diuen que reclamaran que la sentència s'executi.
Alhora, la jutgessa ha refusat la recusació formulada per Calem contra el regidor d’ICV Gregorio Camacho, llavors membre del govern municipal, l’àrea del qual es va responsabilitzar de tramitar el càstig contra l’empresa. La companyia també va emprendre accions en un altre procés contra el regidor socialista Pedro Rivero, que es van arxivar.
L'expedient sancionador que l’Ajuntament es va veure empès a encetar davant del malestar veïnal va enrarir les relacions amb Amnesia, encapçalat per l’empresari Martín Ferrer, qui pocs mesos més tard va descartar el projecte anunciat de fer una macrodiscoteca al Fòrum per fer revifar el port. Calem manté altres contenciosos pendents de resolució contra l’Ajuntament. L’empresa litiga contra el Consistori per haver-li revocat la llicència d’espectacles, per la qual sol·licita que Sant Adrià li indemnitzi amb un milió d’euros, segons fonts municipals.
Calem també demana que l’Ajuntament li compensi en concepte de responsabilitat patrimonial per la clausura i s’oposa al jutjat a pagar 105.000 euros a la Casa de la Vila corresponents als cànons que no va abonar per l’ús privatiu de la piscina a 2015 i 2016. A tots dos anys, la instal·lació va estar tancada.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure