Una ajuda de més de 5.000 euros que pots demanar més d’un cop

La Renda Activa d’Inserció és una ajuda extraordinària de 5.280 euros que el SEPE concedeix a aturats de llarga duració

Les persones que hagin esgotat la prestació d’atur que els corresponia i que es converteixen en aturats de llarga durada poden sol·licitar una ajuda extraordinària si compleixen una sèrie de requisits.

La Renda Activa d’Inserció es cobra a 11 mensualitats, assoleix els 5.280 euros i està pensada per als treballadors amb dificultats per reincorporar-se al mercat laboral. A més, pot ser sol·licitat per persones amb una discapacitat igual o superior al 33%, per víctimas de violència de gènere, sexual o domèstica i per emigrants retornats.

Els requisits son clars: tenir 45 anys o més i haver passat a l’atur i portar inscrit com a demandant d’ocupació un mínim de 12 mesos. Els sol·licitants hauran de tenir uns ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional, menys de 750 euros mensuals, a l’actualitat.

La manera més senzilla de sol·licitar la Renda Activa d’Inserció és a través de la sede electrònica del SEPE, encara que si es prefereix fer de forma presencial demanant abans d’una cita.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure