A un pas de la final (0-3)

28/04/2014 – La selecció espanyola sub17 goleja a Nigèria amb Sandra Hernández com a titular i es classifica per les semifinals del Mundial de Costa Rica.

El xoc entre Espanya i el combinat africà es preveia molt igualat. La qualitat i el rigor tàctic del conjunt de Jorge Vilda i la força i la velocitat de les jugadores nigerianes feia presagiar un partit tens i disputat.

Però a l’estadi Edgardo Baltodano Briceño de Liberia es presenciaria una exhibició de la sub17, que anul·laria durant la major part dels 90 minuts a les africanes. Les coses se li van posar de cara de seguida a Espanya, gràcies a un penal transformat per Patri Guijarro després que Emenayo fes caure Andrea Falcón a l’interior de l’àrea (14’).

Després de viure uns instants de patiment abans de marxar cap a vestidors, la selecció espanyola va tornar a renéixer durant el segon temps, oferint la seva millor versió.

Les passades a l’espai feien molt mal a una defensa nigeriana que havia d’arriscar per tal d’empènyer a l’equip i buscar l’empat. En un precís enviament de Laura Domínguez per Nahikari a l’esquena de la rereguarda africana, la jugadora de la Reial Societat definia a la perfecció, situant el 0 a 2 en el marcador (58’).

La sentència va arribar a 20 minuts de la conclusió, en un servei de córner de Sandra Hernández. La jugadora del Sant Gabriel connectava en curt amb Domínguez, qui després d’encarar li tornava la pilota a la davantera canària.

Sandra mirava de marcar des de la llarga distància amb un potent xut que Okeke refusava amb problemes, deixant la pilota morta al costat del pal. Anticipant-se a tota la defensa de Nigèria, Patri Guijarro posava la punta de la bota per fer entrar l’esfèrica al fons de la xarxa i sentenciar el partit (71’).

Espanya es confirma com una clara candidata a lluitar pel Mundial, tot i que per ser a la final haurà de superar a Itàlia. La semifinal entre la sub17 i l’azzurra es jugarà el pròxim dilluns 31 de març a Liberia, a partir de les 20h (03:00h a la Península).