Sant Adrià impulsa la ciutadania a millorar la desembocadura del Besòs

29/03/2014 – El passat 22 de març es va celebrar la II Jornada participativa per a la millora ecològica de la desembocadura del riu Besòs, l' objectiu de la qual és promoure actuacions per tal de protegir i contribuir a la millora ecològica de la desembocadura del riu Besòs.

El passat 22 de març es va celebrar la II Jornada participativa per a la millora ecològica de la desembocadura del riu Besòs. L' objectiu d'aquesta activitat és promoure actuacions per tal de protegir i contribuir a la millora ecològica de la desembocadura del riu Besòs.

 

La jornada s'emmarca dins del cicle d'activitats a les platges i parcs metropolitans, que organitza  l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el museu de ciències naturals i l'Ajuntament amb la col·laboració del consorci del Besòs.

 

Durant l’activitat es va fer l'acordonament de la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs que, tot i el seu elevat grau de transformació, és un dels pocs espais on encara es poden aturar diverses aus aquàtiques durant les seves migracions. En funció de l'època de l'any es poden veure diferents tipus de gavines, corbs marins, corriols camanegre, martinets i bernats.

 

L'altra activitat que es va fer va ser la plantada de 100 exemplars de borró (ammophila arenaria). L'expert ornitòleg Xavi Larruy va explicar la importància de recuperar la vegetació dunar de la desembocadura. Tot i que a Sant Adrià ja no queden dunes, a la barra de sorra es poden trobar algunes espècies dunars com el rave de mar, la barrella, l’agropir o el borró, que alhora generen un hàbitat adequat per a les diferents espècies d'ocells.

 

Per als més petits hi havia un taller de reclam d'ocells, on se'ls hi mostrava els ocells i el tipus de cant que tenen, i on també podien pintar una titella.

 

Per tal d'informar a la ciutadania de l'acció realitzada s'ha instal·lat un plafó informatiu a l'espigó de la platja, on s'explica la importància de recuperar la vegetació i preservar la desembocadura. També està previst fer una campanya de sensibilització i monitoratge al llarg de la primavera de 2014: seran set jornades realitzades en cap de setmana adreçades a tots els ciutadans i ciutadanes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,572SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure