Un òrgan format per polítics, entitats i ciutadans revisarà la transformació del front litoral

29/12/2014 – Ja s'ha constituït la Comissió Política del Consell Local del Front Litoral, un organisme impulsat per l’Ajuntament amb l'objectiu de fer el seguiment de la futura transformació; també hi haurà una Comissió d'Entitats i Ciutadans.

Fa uns dies va ser constituïda la Comissió Política del Consell Local del Front Litoral, presidida per l’alcalde Joan Callau, un organisme impulsat per l’Ajuntament de Sant Adrià té com a objectiu fer el seguiment de la futura transformació del front marítim que va des del marge esquerre del riu Besòs fins a Badalona, l’últim tram del litoral nord metropolità que resta per recuperar.

 

A més de la Comissió Política, el Consell Local del Front Litoral tindrà també una Comissió d’Entitats i Ciutadans que estarà formada per associacions representatives de tots els àmbits socials, ciutadans i ciutadanes escollits aleatòriament del padró municipal, representants dels consells territorials, de les associacions de veïns de tots els barris, persones d’especial rellevància pels seus coneixements i els partits polítics de la ciutat, encara que no tinguin representació a l’Ajuntament.

 

El cessament l’any 2011 de l’activitat de la central tèrmica propietat d’Endesa possibilita l’ordenació d’aquesta franja de front litoral; això vol dir recuperar la platja i donar continuïtat a la trama urbana connectant, amb la construcció d’ un passeig marítim, aquesta part del territori adrianenc amb el parc del Litoral, els 9 km de parc fluvial del Besòs i els municipis de l’entorn.

 

El Consorci del Besòs impulsarà la gestió de les actuacions de l’espai de domini públic i per això ha iniciat la redacció d’un Avanç de planejament del sector de les Tres Xemeneies, que inclou, entre altres aspectes, el trasllat del col·lector de Llevant, que és actualment un obstacle per a la recuperació del front marítim, l’ampliació del carrer d’Eduard Maristany, el procés participatiu, etc.

 

L’equip de govern ha considerat que la dimensió d’un procés com aquest requeria la creació d’un organisme que fomentés l’intercanvi entre totes les parts (polítics, tècnics i ciutadans) per tal de dotar-lo de la màxima transparència i obrir-lo a les propostes de la ciutadania. El Consell Local del Front Litoral serà, doncs, un òrgan d’informació, debat i participació, un espai de diàleg entre el consistori adrianenc i la ciutadania de Sant Adrià.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure