Un cadena humana de 7.000 persones uneix Badalona i Sant Adrià contra les retallades

4/3/2013. La iniciativa, recolzada per més d'un centenar d'entitats de tota mena d'ambdues ciutats, ha aconseguit lligar una cadena d'uns 5km, entre el riu Besòs i la riera de Canyadó.

Milers de persones es van donar la mà ahir al matí a Badalona i a Sant Adrià per protestar contra les retallades dels seus drets. Impulsades pel col·lectiu Badalona es Mou, unes 7.000 persones (segons organitzadors) van formar part de la cadena humana que va unir totes dues ciutats des del riu Besòs fins la riera de Canyadó.

Encara que la xifra necessària per assolir la fita de lligar una cadena d’uns 5 quilòmetres era de 5.000 assistents, les previsions es van sobrepassar gràcies al treball de difusió i crida de les més de 100 entitats que hi van participar. Els organitzadors destaquen la bona organització i gran implicació de tot el teixit associatiu que s’ha bolcat, i que ha permés dur a terme la mobilització més gran que ha vist mai la ciutat badalonina, segons diuen.

Després de la cadena, molta gent va desfilar, en forma de manifestació, cap a la plaça dels Països Catalans, on ha finalitzat el matí reivindicatiu. Allà, l’actor badaloní Lluís Marco llegí un manifest en defensa dels serveis públics de qualitat, dels drets democràtics de la ciutadania, del dret a un habitatge i a una vida digna i en contra de la corrupció.

Una de les portaveus del moviment explica que ahir tothom va poder “compartir la necessitat d’expressar el rebuig” a les retallades i a l’atac contra els drets socials, i es va poder “sentir l’esperança de que la ciutadania unida” pota conseguir allò que es proposi.

La xarxa de comunicació i els ponts de diàlegs creats per aquesta iniciativa restaran oberts d’ara en endavant amb l’objectiu de continuar fent assemblees i organitzar noves iniciatives. La propera trobada serà el 18 de març, quan aquesta gran plataforma, que espera rebre la adhesió de més entitats i persones, es plantejarà nous objectius de futur.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure