El TNC programa una obra teatral amb La Mina com a protagonista

1/3/2012. Al març, grups de veïns del barri podran assistir a algunes representacions, tot viatjant amb tramvia

“Senyores i senyors, benvinguts a vint anys de la història de Catalunya, explicada des de la frontera. País per construir, famílies per conservar, empreses per créixer. El barri de La Mina, el Pallars, Nicaragua. Qui és el dolent, qui és el lleig i qui és el bo de la nostra història? Què ens ha dut a ser com som, a pensar com pensem ara, a creure el que creiem ara? Una família que lluita per no perdre casa seva, quan tots els veïns voldrien vendre la muntanya. Un traficant de droga dels carrers suburbials de Barcelona decideix que han de canviar de vida. Un veterà guerriller, que ha passat per les revolucions de Cuba, Bolívia i Xile, i que recala a Nicaragua on aconseguiran derrocar el dictador. Tres històries en una. Tres fronteres en un sol país. Tres fronteres catalanes: els Pirineus, els suburbis i les «amèriques».”

 

Amb aquesta tarja de visita es presenta “Una història catalana”, un espectacle que arriba a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb un nou muntatge, reescrit per l'autor, i amb novetats en el repartiment, després de l'exit immediat que va tenir a la Sala Tallers, en el marc del Projecte T6, la temporada 2010/2011.L’obra, de Jordi Casanovas (recent Premi Ciutat de Barcelona en la modalitat teatre), es representarà a la Sala Gran del TNC del 27 de febrer al 7 d'abril. Aquest relat ambiciós que recorre dues dècades de la història del país (de la transició a la Barcelona postolímpica) compta amb un repartiment de luxe, on destaquen actors i actrius com Lurdes Barba, David Bagés, Lluïsa Castell, Pep Cruz, Borja Espinosa, Andrés Herrera, Vicky Luengo, David Marcé, Alícia Pérez, i Mariona Ribas.

 

Amb motiu de l’espectacle, el TNC ha organitzat diverses activitats relacionades. La primera, dimecres que ve a les 19h, consistirà en una conversa amb el Pare Manel -capellà amb una extensa trajectòria d'acció social a les presons i barris marginals de Barcelona- i amb veïns de La Mina, entre ells amb Josep Maria Monferrer, històric veí i historiador del barri. En aquesta activitat gratuïta, les persones que hi assisteixin i comprin entrades per a aquell mateix dia a les taquilles del TNC, obtindran dues entrades al preu d'una.

 

D’altra banda, el TNC en col·laboració amb el Consorci de La Mina i TRAM  Besòs, ha facilitat que els veïns de La Mina organitzin grups per venir a veure l'espectacle. Així, TRAM ofereix els títols de transport perquè els grups vinguin en tramvia. Aquesta activitat forma part del Projecte Social del TNC i es durà a terme durant alguns dies del mes de març.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,572SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure