Triomf que omple les reserves (1-2)

31/01/2016 – El Sant Gabriel aconsegueix la primera victòria de la temporada fora de casa, guanyant al camp d’un rival directe com la PBB La Roca.

Tant pel difícil calendari que caldrà afrontar en poques setmanes com per la delicada situació classificatòria que viu l’equip, el Sant Gabriel afrontava el seu desplaçament al camp de la Penya Blanc-i-blava la Roca com un partit amb caràcter de final.

El bloc de Carlos Romero no es podia permetre una ensopegada, ja que en cas de perdre, l’equip es veia obligat a dormir en zona de descens. Apostant pel seu clàssic futbol de combinació, el Santgra sortiria al Municipal de la Roca amb l’objectiu de dur el pes del partit, mentre que les locals buscarien opcions d’atac molt més verticals i directes.

Superat el primer quart d’hora, Tania Moyano posaria per davant les adrianenques engaltant un dels seus habituals míssils des de la llarga distància (17’). Tot seguit, Zoraida perdonaria l’empat per la Penya Blanc-i-blava, donant encara més confiança al Sant Gabriel per buscar la porteria contrària.

Abans del descans, Abril Rodríguez situaria el 0 a 2 en el marcador, castigant una mala sortida de la portera local amb un nou gol (0-2). Malgrat gaudir d’una bona renda, el Santgra encara hauria pogut ampliar el seu avantatge si Orteu i Carla Ventura haguessin finalitzat amb encert dues arribades clares.

Després de completar una primera part realment positiva, el bloc de Carlos Romero començaria a patir un dels principals maldecaps soferts durant tot el curs: una baixada del seu rendiment amb el marcador a favor.

Veient que el Santgra cedia part del seu control inicial, la Roca començaria a creure en les seves opcions de remuntada i passaria a controlar la situació. Anabel, en dues aproximacions molt perilloses, perdonaria el 1 a 2, gol que acabaria arribant al 83’, després d’un penal comès per Helena Serrano.

Les mans de la capitana blava li donarien a la PBB La Roca l’impuls necessari per lluitar pels punts, ja que Judit Bernés s’encarregaria de transformar la pena màxima (1-2). La remuntada encara se li posaria més de cara a l’equip vallesà, ja que Serrano seria expulsada pocs instants després de veure la seva primera groga (84’).

Amb els nervis causant estralls a les dues banquetes, finalment el partit finalitzaria sense més canvis en el marcador, confirmant-se d’aquesta manera el triomf adrianenc.

El Sant Gabriel (16) guanya per primer cop fora de casa en el primer desplaçament que l’equip fa amb Carlos Romero a la banqueta i assoleix un marge de tres punts amb la zona de descens.