El PSC aprovarà el pressupost de 2016 amb el suport de tots els grups menys el PP i MES

29/01/2016 – El govern ha negociat i pactat amb diferents grups un pressupost de 37,9 milions, amb 3,4 d'inversions, que serà aprovat per 17 regidors.

Sant Adrià tindrà un nou pressupost aquest 2016. L’equip de govern, integrat pel PSC, ha presentat ja els números que s’aprovaran aquest dilluns amb el recolzament de tots els grups a excepció del Partit Popular i MES, és a dir, amb una àmplia majoria de 17 regidors. De fet, l’exposició davant els mitjans ha comptat amb la presència dels grups de Sant Adrià en Comú i CDC, al suport dels quals s’hi sumaran també Ciutadans, ICV-EUiA i ERC.

 

L’Ajuntament disposarà d’una previsió de despeses de 37,9 milions d’euros, lleugerament superior als 37,5 del darrer any –quan la corporació va funcionar amb un pressupost prorrogat-, que prioritzaran els serveis socials, l’ocupació i la promoció econòmica i l’educació, en la línia del darrer mandat. Tot i que preveu uns ingressos de 38,6 milions, el Consistori ha preferit reservar un superàvit de 750.000 euros per tenir marge de liquiditat i assegurar el pagament a proveïdors dins els 30 dies que marca la llei, atès que, a dia d’avui, algunes transferències estan superant aquest límit fins als 60 dies.

 

Serveis Socials

Pel que fa a Serveis Socials, es dobla el pressupost d’Infància i Adolescència (de 52.444 € a 107.272 €); s’incrementa d’1,61 a 1,63 milions la partida d’Atenció Primària, que inclou ajudes a l’atenció individualitzada, aliments o pagament de rebuts de serveis bàsics com llum, aigua i escoles.  Augmenta lleugerament la dotació de la partida de Dependència, a la que estan vinculats el servei d’assistència domiciliària a gent gran, la gestió dels pisos tutelats, la teleassistència o els tallers de l’Alzheimer; i la de Promoció de Discapacitats.

 

Promoció Econòmica i Ocupació

L’aportació als programes de Promoció de l’Ocupació serà de 75.000 € més (de 219.000 € es passa a 294.000 €). Cal destacar la creació d’un nou Programa d’Ocupació per a Famílies Monoparentals, que té com a objectiu que aquestes persones puguin compatibilitzar l’accés al mercat de treball amb la cura dels fills i filles.

 

Educació

Els ajuts per a llibres, material escolar i activitats pedagògiques s’incrementa en 20.000 €, fins a 45.000 €, amb l’objectiu de donar cobertura a totes les peticions; s’incrementa de 144.000 a 175.000 € la Promoció Educativa, que inclou els reforços escolars, les activitats lúdiques a les escoles, la gestió dels patis de les escoles els caps de setmana o les acollides matinals, entre d’altres, i també els recursos d’Educació Infantil, que es destinen a l’Escola Bressol, de 664.000 a 683.000 euros.

 

Mandat amb objectiu de deute zero

 

Una altra de les apostes fortes del pressupost d’enguany serà l’amortització del deute. Tot i que només s’hauria de fer front al pagament 1,2 milions de deute, el Consistori afrontarà liquidarà 3.232.985 €, el que implicarà acabar el 2016 amb un deute viu de només 2.000.000 € -57 € per habitant, molt per sota de la mitjana de l’Estat espanyol, és de 700 €-. El fet de reduir el deute fins al 5%, explica el regidor d’Hisenda, Pere Rivero, permetrà els propers anys haver de destinar molts menys recursos als interessos i a l’amortització i enfortir serveis i inversions.

 

A la banda de l’haver, Sant Adrià continua esperant que la Generalitat faci front al pagament de 2,8 euros que el govern català té reconeguts, més enllà dels convenis vincular a les escoles bressol i l’escola de música, serveis que l’Ajuntament sosté de forma unilateral des de 2013.

 

La plantilla recuperarà el 100% de la paga de 2012

 

El capítol de Personal (14.770.800 €) s’incrementa respecte al 2014 perquè inclou la pujada de l’1% dels sous dels funcionaris i funcionàries aprovada pel govern central i el retorn del 30% que restava de la paga que se’ls va retirar l’any 2012. Els sous dels càrrecs públics segueixen congelats, tal com s’ha fet en els darrers 10 anys.

 

Més de tres milions en inversions

El capítol d’inversions, de 3,4 milions, permetrà diverses actuacions a diferents barris de la ciutat. Algunes d’elles seran la remodelació d’una part de la Rambleta, que es reurbanitzarà per transformar en un nou passeig; una nova fase de la rehabilitació de Can Rigalt; la remodelació del carrer de Bogatell i les obres de millora de les pistes esportives del carrer Olímpic i de les fonts d’aigües freàtiques de Sant Joan Baptista.

 

A més, es destinarà tot un milió d’euros a reformes dels diferents equipaments esportius de la ciutat, entre ells el poliesportiu Ricart i la seva piscina. Avançarem més detalls d’aquest punt en un proper article.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,571SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure