Trajectòria brillant que val una classificació (1-2)

18/09/2014 – Marta Turmo i Paola Soldevila es classifiquen per la Ronda Elit de l’europeu d’Israel 2015 després de superar a Islàndia.

La selecció espanyola sub19 ha tancat en primera posició el torneig de classificació que disputava des de principis de setmana a Lituània. Espanya ha acabat la competició com a primera de grup, guanyant els tres partits disputats contra Croàcia (7-0), Lituània (14-0) i Islàndia (1-2).

A la sub19 li servia un empat per passar com a primera de grup a la Ronda Elit de l’europeu d’Israel, darrera fase de classificació per la competició continental que es jugarà el pròxim estiu.

En el triomf sumat avui contra Islàndia, Marta Turmo i Paola Soldevila han format parella de centrals i han completat els 90 minuts de joc.

El conjunt entrenat per Jorge Vilda ha estat el clar dominador del partit i, després d’un primer avís de Pilar Garrote, Nahikari García ha pogut inaugurar el marcador a la primera part, rematant una passada de Núria Garrote (17’).

Durant la primera meitat, Pilar Garrote i Andrea Sánchez Falcón també han gaudit d’aproximacions sobre l’àrea d’Islàndia, però Espanya no ha pogut ampliar el marge i en el primer xut perillós de les rivals Arnarsdottir ha marcat l’empat (79’).

Llavors a la sub19 li han entrat una mica els nervis i fins i tot Paula Canals ha hagut d’intervenir per blocar un xut amb intenció de Sigurdardóttir (87’). Finalment, però, el conjunt de Vilda ha sentenciat la seva classificació amb un gol en temps afegit de Caldentey (91’).

Un cop superada aquesta primera fase de classificació, toca pensar en la Ronda Elit, darrera etapa per assegurar la presència de la sub19 a l’europeu que es jugarà a Israel entre el 17 i el 25 de juliol del 2015.

La Ronda Elit la disputaran a partir del mes d’abril Alemanya, Anglaterra i França, les caps de sèrie, acompanyades dels onze primers dels grups de classificació i dels deu millors segons.